Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

«ΘΕΡΜΟ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΟΛΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ


Απόλυτα ενδεικτικό του κλίματος καχυποψίας αλλά και υποβόσκουσας έντασης που υπάρχει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών είναι το «θερμό» επεισόδιο που ξέσπασε λίγο μετά από έκλεισαν οι πόρτες της –κεκλεισμένων των θυρών- σύσκεψης.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη έκανε ενώπιον του Γιώργου Κουμουτσάκου και του Τέρενς Κουίκ- μία παρατήρηση για το ασφαλιστικό.

«Δεν είναι δεσμευτική η ημερομηνία ψήφισης για το ασφαλιστικό. Θα ανοίξει σήμερα και το θέμα ο πρωθυπουργός» είπε η κα Γεροβασίλη, με τον κ. Κουμουτσάκο να… ξεκόβει τη συζήτηση.

«Ξεκίνησε η συζήτηση των αρχηγών. Η δημιουργία κλίματος είναι υπονομευτική (σ.σ.: εννοεί για τη διαδικασία). Να σεβαστούμε θεσμικά την υπό εξέλιξη διαδικασία. Ερχόμαστε να ακούσουμε» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη με ενοχλημένο ύφος ο Τέρενς Κουίκ: «Είναι τραγική αυτή τη συμπεριφορά από ένα διπλωμάτη. Σας παρακαλώ!». «Εγώ σε παρακαλώ» αποκρίθηκε ο κ. Κουμουτσάκος, «να μη διακόπτεις».

Θέλοντας να σβήσει τη φωτιά που άθελά της άναψε, η κα Γεροβασίλη παρενέβη για να δηλώσει:«Εγώ ενημέρωσα για τα ήδη εξαγγελθέντα ως πρόθεση της κυβέρνησης. Δεν ήταν προσπάθεια χαλιναγώγησης. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μου».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου