Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ

 

Μεγάλη ζημιά προκαλούν οι χαμηλότερες τιμές πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία, και αυτό φαίνεται από την απόφασή της να βγει στις διεθνείς αγορές ομολόγων.
Μέχρι και 50% του ΑΕΠ μπορεί να φτάσει το χρέος του κράτους στα επόμενα πέντε χρόνια, από 6,7% που προβλέπεται για φέτος και 17,3% το 2016. Ήδη κάποια διεθνή ιδρύματα έχουν προσεγγίσει το βασίλειο για το πως θα προσεγγίσει τις διεθνείς αγορές

«Τα επίπεδα του χρέους είναι ακόμα πολύ χαμηλά, η έξοδος στις διεθνείς αγορές χρέους θα είναι ένας σημαντικός τρόπος για να χρηματοδοτηθούν οι δαπάνες χωρίς να απορροφηθεί ρευστότητα από τις εγχώριες τράπεζες», ανέφερε η Monica Malik, επικεφαλής οικονομολόγος στην Abu Dhabi Commercial Bank.

«Η Σαουδική Αραβία δεν βρίσκεται σε κρίση», ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος. «Μπορούμε να δανειστούμε, έχουμε αποθέματα, εργαζόμαστε πάνω σε ένα πρόγραμμα για την παραγωγή εσόδων». Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλωσορίζει την έκθεση ομολόγων από τη Σαουδική Αραβία, το οποίο καλεί να αντιμετωπίσει τη κρίση που αντιμετωπίζει με δανεισμό, καθώς και με περιορισμό των δαπανών και τόνωση των εσόδων.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου