Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΘΩΣ ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

 

Ηλεκτρονικά συστήματα αντιμέτρων χρησιμοποιούνται καθώς οι βομβαρδισμοί αυξάνονται. Την Κυριακή η Συρία ανακοίνωσε ότι ισραηλινά αεροσκάφη εισήλθαν στον εναέριο χώρο της και επιτέθηκαν στη Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας στα Όρη Καλαμούν.

Η Jerusalem Post ανέφερε ότι η επίθεση σηματοδότησε την πρώτη φορά που το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή, από τότε που η Ρωσία άρχισε να επιχειρεί εκεί."Στους Εκτιμώμενους στόχους περιλαμβανόταν ένα κομβόι όπλων που προοριζόταν για τους μαχητές της Χεζμπολάχ που διέρχονται από τη Συρία», ανέφερε η εφημερίδα. Στις 24 Οκτωβρίου Infowars.com ανέφερε την πιθανότητα αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ στη Συρία. 

Οι εκθέσεις ήταν ανεπιβεβαίωτες και λίγες λεπτομέρειες ήταν διαθέσιμες εκείνη την εποχή. Αναφέρθηκε ότι «μαχητές της Χεζμπολάχ είναι ήδη κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ στα Υψώματα του Γκολάν και έχουν καταλάβει το λεγόμενο Λόφο του ΟΗΕ απέναντι από την πόλη των Δρούζων στα ισραηλινά Υψώματα του Γκολάν. 

Έχουν πάρει τον έλεγχο του υψώματος στρατηγικής σημασίας για να εκτονωθεί η πίεση στη συριακή πόλη της αλ-Μπάαθ, που φιλοξενεί μια σημαντική στρατιωτική βάση, και τώρα αναμένεται να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση της πόλης (Quneitra) απέναντι από το σημείο παρατήρησης στα ισραηλινά Υψώματα του Γκολάν. "

"Το Ισραήλ έχει κάνει τα στραβά μάτια για να επαναληφθούν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κατά τις τελευταίες ημέρες εναντίον θέσεων των ανταρτών στη νότια πόλη Ντέρα και Quneitra της Συρίας, απέναντι από τις θέσεις του IDF στο Γκολάν " ανέφερε σήμερα η ισραηλινή πηγή πληροφοριών DEBKAfile.

Το DEBKAfile πιστεύει ότι είναι απίθανο η Ρωσία να επιτρέψει στους Ισραηλινούς να εισέλθουν "στο πεδίο αντι-πρόσβασης / περιοχής" τους στο εσωτερικό της Συρίας και οι Ισραηλινοί μπορεί να έχουν χρησιμοποιήσει "μέτρα ηλεκτρονικού πολέμου για να μπλοκάρουν τα συστήματα εντοπισμού που είναι εγκατεστημένα στα ρωσικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα και στην αεράμυνα των πυραυλικών συστημάτων στη Συρία."

Στα τέλη Οκτωβρίου τα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ο ρωσικός στρατός έχει αναπτύξει στη Συρία ένα νέο ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικής παρεμβολής », το οποίο μπορεί να "τυφλώνει" τα ραντάρ, να διαταράσσει τα ηλεκτρονικά συστήματα καθοδήγησης, καθώς παρεμβαίνει επίσης με δορυφορικές εικόνες."

Το Σπούτνικ ανέφερε: Αυτή η τελευταία αποκάλυψη ακολουθεί την προηγούμενη έκθεση όπου Ρωσικό καταδρομικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-300 τοποθετήθηκε στην ακτή της Λατάκειας. Και τα δύο από αυτά τα συστήματα αφορούν αυτό που ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ Γενικός Philip Breedlove περιγράφει ως η Ρωσική "φούσκα" στη Συρία [A2 / AD (αντι-πρόσβαση / άρνηση πεδίου), γράφει η OSNet Daily.

Ως αποτέλεσμα, το ΝΑΤΟ αποτελεσματικά "τυφλώνεται" μέσα σε μια "φούσκα" διαμέτρου 600 χιλιομέτρων με επίκεντρο τη ρωσική βάση στη Λατάκια, ανέφερε ο Thierry Meyssan από τη Δαμασκό. Σύμφωνα με το DEBKAfile οι Ρώσοι δεν μπορούν να ταιριάξουν με την τεχνολογία εμπλοκής που χρησιμοποιείται από το Ισραήλ.Το Σπούτνικ, ωστόσο, υποστηρίζει ότι η τεχνολογία της Ρωσίας, με βάση το σύστημα Kret Richag-AV, "δεν έχει παγκόσμιο ισοδύναμο." 

Το "σύστημα ηλεκτρονικών αντιμέτρων έχει σχεδιαστεί για να μπλοκάρει ραντάρ, σόναρ και άλλα συστήματα ανίχνευσης με στόχο την υπεράσπιση αεροσκαφών, ελικοπτέρων, drones, χερσαίων και ναυτικών δυνάμεων ενάντια σε αέρος αμυντικά συστήματα αέρος-αέρος και επιφανείας, σε ακτίνα αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων. "

Δεν είναι σαφές αν αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε κοντά στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας, όταν το Ισραήλ επιτέθηκε στη Χεζμπολάχ. Η χρήση των ηλεκτρονικών συστημάτων αντιμέτρων στην επέκταση του πολέμου αυξάνει την πιθανότητα των τυφλών εμπλοκών μεταξύ Ρωσίας, Ισραήλ και, ενδεχομένως, Ηνωμένων Πολιτειών.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου