Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΠΟΥΤΙΝ

 

Όπως όλα δείχνουν η Β. Κορέα πρόκειται να ανακηρυχθεί και επίσημα μέλος της "Ανατολικής Συμμαχίας", καθώς ο κόσμος αναμένεται να γίνει μάρτυρας της στρατιωτικής συμμαχίας ανάμεσα σε Ρωσία και Β. Κορέα.

Η μέχρι πρότινος μονόπλευρη στήριξη της Β. Κορέας στην Ρωσία πρόκειται να λάβει την μορφή μιας ισχυρής στρατιωτικής συμμαχίας, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται ένα βήμα πριν την δημιουργία ενός στρατιωτικού κολοσσού επί του δυτικού Ειρηνικού ωκεανού, προκαλώντας ισχυρές ανησυχίες στα γραφεία του Λευκού Οίκου.

Πιο αναλυτικά, η στρατιωτική αντιπροσωπεία της Ρωσίας, με επικεφαλής τον αναπληρωτή Αρχηγό του  Γενικού Επιτελείου, αντιστράτηγο Nikolai Bogdanovsky, βρέθηκε στην Πιονγιάνγκ όπου συζήτησε με την αντίστοιχη αντιπροσωπία της Β. Κορέας, σχετικά με το μέλλον των ενόπλων δυνάμεων των δυο χωρών.

Ύστερα από διεξοδικές συνομιλίες, οι δυο μεριές κατέληξαν στην υπογραφή της στρατιωτικής συμμαχίας, με την Ρωσία να κερδίζει άλλον ένα σύμμαχο επί της Ασίας, ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο την θέση της στο διεθνές ισοζύγιο δυνάμεων.

Η συγκεκριμένη κίνηση "κλείδωσε" και το τελευταίο μέλος της Ανατολικής Συμμαχίας (Συρία, Ιράν, Κίνα, Βόρεια Κορέα, Αρμενία και Τατζικιστάν), η οποία είναι πλέον έτοιμη για την αναμενόμενη σύγκρουση με την Δυτική Συμμαχία.

Η δυτική πλευρά από την άλλη, δεν υστερεί δύναμης, αφού ύστερα από το αιματηρό επεισόδιο στην Γαλλία και την ενεργοποίηση του άρθρου 5, δείχνει να είναι πιο συσπειρωμένη από ποτέ, με τα γεγονότα της Μ. Ανατολής να αποτελούν την ιδανική αφορμή για την σύγκρουση των δυο τιτάνων.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου