Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

 

Με κοινή δήλωσή τους οι 28 ηγέτες της ΕΕ τάσσονται εναντίον της τρομοκρατίας και αποφασίζουν έναν από κοινού αγώνα προς αντιμετώπισή της:«Είναι επίθεση εναντίον όλων μας.

Θα αντιμετωπίσουμε την απειλή ενωμένοι με όλα τα απαραίτητα μέσα και με αδίστακτη αποφασιστικότητα»!. «Η Γαλλία είναι μια μεγάλη και ισχυρή χώρα. Ενέπνευσε τις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης και οι αξίες αυτές εμπνέουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σήμερα είμαστε ενωμένοι με τον γαλλικό λαό και την κυβέρνηση της Γαλλίας. Αυτή η επαίσχυντη πράξη τρομοκρατίας θα επιτύχει μόνο το αντίθετο του σκοπού της, ο οποίος ήταν να διαιρέσει, να τρομάξει και να σπείρει το μίσος».

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως κατ' επανάληψη έχει τονίσει στο παρελθόν και ο Έλληνας πρωθυπουργός, κατάλαβε ότι ορισμένα πράγματα δεν λύνονται με ευχολόγια και θεωρίες, αλλά με πράξεις!

Πράξεις αποτελεσματικές και καίριες! Πράξεις που θα αφήσουν πίσω στο χρόνο ακόμη και την μελαγχολία των ημερών, λόγω των θλιβερών γεγονότων με το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι! Θα μπορούσε αυτή την κίνηση της συστράτευσης η Ευρωπαϊκή Ένωση να την κάνει νωρίτερα!..

Να μην «περιμένει» να δει το καλάσνικοφ τού τρομοκράτη να την σημαδεύει κατά πρόσωπο! Αλλά, βλέπετε, σε πολλά πράγματα οι Ευρωπαίοι ηγέτες (κι αυτό το απέδειξαν με την ελληνική οικονομική κρίση, αλλά και με το προσφυγικό) νόμιζαν ότι επειδή βλέπουν τα πράγματα αφ’ υψηλού, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γι’ αυτούς. Το πρόβλημα το έχουν οι άλλοι! Και να, λοιπόν, που υπήρξε πρόβλημα!.. Πρόβλημα μεγάλο, τεράστιο, τρανό!.. 

Μέσα στους κόλπους της «επώαζε» το δικό της «αυγό του φιδιού», που λέγεται τρομοκρατία, και κάποια στιγμή θα σήκωνε το κεφάλι και θα την δάγκωνε! Δεν χρειαζόταν δηλαδή πολλή φαιά ουσία, για να καταλάβει κανείς, ότι και μέσα στις εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων όλο και κάποιος από τους ισλαμιστές θα ξεφύτρωνε.

Είναι χρέος μας να εξαρθρώσουμε και να απομονώσουμε άμεσα τους τρομοκράτες, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε μήνυμα για το χτύπημα στο Παρίσι, σημειώνοντας όμως ότι είναι χρέος μας και να σταματήσουμε άμεσα τον κύκλο της βίας των πολεμικών συγκρούσεων και να βρούμε λύση στο προσφυγικό πρόβλημα.

 «Χρέος όλων μας να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας για όλους τους λαούς της Ευρώπης», είπε ο κ. Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε πως η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει έδαφος ελευθερίας και δημοκρατίας.

Εν πάση περιπτώσει, ας ελπίσουμε ότι οι Ευρωπαίοι, έστω και αργά, ξύπνησαν. Και δεν θα θέλαμε ποτέ να ξυπνήσουν μέσα από μια τέτοια βαρβαρότητα που έζησαν τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου με το μακελειό που έγινε στο Παρίσι! Είναι αμαρτία από το θεό να αντιδράς μόνον όταν χύνεται τόσο αίμα αθώων! Αίμα άδολων και ανύποπτων θυμάτων!.

Ολόκληρο το κείμενο της κοινής δήλωσης
των 28 Ευρωπαίων ηγετών αναφέρει τα εξής:

«Η ΕΕ είναι βαθύτατα συγκλονισμένη και βρίσκεται σε πένθος, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Πρόκειται για μια επίθεση εναντίον όλων μας. Θα αντιμετωπίσουμε την απειλή αυτή μαζί με όλα τα απαραίτητα μέσα και με αδίστακτη αποφασιστικότητα.

Η Γαλλία είναι μια μεγάλη και ισχυρή χώρα. Ενέπνευσε τις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης και οι αξίες αυτές εμπνέουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα είμαστε ενωμένοι με τον γαλλικό λαό και την κυβέρνηση της Γαλλίας.

Αυτή η επαίσχυντη πράξη τρομοκρατίας θα επιτύχει μόνο το αντίθετο του σκοπού της, ο οποίος ήταν να διαιρέσει, να τρομάξει και να σπείρει το μίσος. Το καλό είναι πιο ισχυρό από το κακό. Ό, τι μπορεί να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να καταστεί η Γαλλία ασφαλής, θα γίνει. Εμείς θα κάνουμε ό, τι είναι αναγκαίο για να καταπολεμήσουμε τον εξτρεμισμό, την τρομοκρατία και το μίσος.

Εμείς οι Ευρωπαίοι θα θυμόμαστε τη 13η Νοεμβρίου, ως Ευρωπαϊκή Ημέρα πένθους. Καλούμε όλους τους ευρωπαίους να συμμετάσχουν στη μνήμη των θυμάτων, κρατώντας ενός λεπτού σιγή στις 12μ.μ. της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου»
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου