Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

$ 1.100 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΚΕΤΟ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ

 

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε ένα πακέτο δαπανών 1.100 δισεκατομμυρίων δολ. που χρηματοδοτεί την κυβέρνηση για το επόμενο έτος. Ενώ περιλαμβάνει φορολογικές ελαφρύνσεις για τους χαμηλόμισθους, περιλαμβάνει επίσης ένα αμφιλεγόμενο μέτρο ασφάλειας του κυβερνοχώρου που πέρασε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

«Υπάρχουν κάποια πράγματα εκεί που δεν μου αρέσουν, αλλά αυτή είναι η φύση της νομοθεσίας και του συμβιβασμού, και νομίζω ότι το σύστημα λειτούργησε," δήλωσε ο πρόεδρος στο τέλος του έτους σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο, ανέφερε το Associated Press. «Ήταν μια καλή νίκη."

Το φορολογικό πακέτο 680.000.000 $ περιλαμβάνει φορολογικές ελαφρύνσεις για την εκπαίδευση κολλεγίων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή και αιολική ενέργεια, καθώς και ελαφρύνσεις για τους χαμηλόμισθους.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης αυξήσεις αποδοχών των στρατιωτικών και απαγορεύει τη μεταφορά κρατουμένων του Γκουαντάναμο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του προϋπολογισμού, ο Ομπάμα υπέγραψε επίσης ένα μεγάλο νομοσχέδιο σχετικό με ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Ο νέος νόμος επιτρέπει στις εταιρείες να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με τις απειλές στον κυβερνοχώρο με «οποιαδήποτε ομοσπονδιακή οντότητα.»

Κάθε επιχείρηση που συμμετέχει στην ανταλλαγή δεδομένων δεν θα μείνει απρόσβλητη από αγωγές των καταναλωτών. Μόλις το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας έχει όλες τις σχετικές λεπτομέρειες, θα μπορούσε να περάσει μαζί με το FBI και NSA σε περαιτέρω έρευνα και, ενδεχομένως, νομική δράση.

"Οι διατάξεις αυτές της απαράδεκτης επιτήρησης είναι ένα μαύρο σημάδι σε ένα πακέτο που φέρνει τη μεγαλύτερη μείωση φόρου για τις εργαζόμενες οικογένειες εδώ και δεκαετίες, ένα επίτευγμα που αγωνίστηκα σε διαπραγματεύσεις, για εβδομάδες " δήλωσε ο βουλευτής Wyden, κύριος αντίπαλος της CISA και της παρακολούθησης από την κυβέρνηση, σε δελτίο Τύπου.

Ο Wyden είπε ότι το τελευταίο νομοσχέδιο CISA περιέχει διατάξεις λιγότερης εποπτείας και υποβολής εκθέσεων από την έκδοση που είχε αυτό που δόθηκε στην Γερουσία και αυτό σημαίνει ότι οι παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής των Αμερικανών θα περάσουν απαρατήρητες.

Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο αφαιρεί την εξουσία από την ανεξάρτητη εποπτεύουσα αρχή και τη δίνει στην εποπτεία της κυβέρνησης, στο Συμβούλιο Επιτήρησης της Ιδιωτικής ζωής και των Πολιτικών Ελευθεριών και καθιστά ευκολότερο, ιδιαίτερα για τη CIA, το να αρνηθεί να συνεργαστεί με τις έρευνες του Διοικητικού Συμβουλίου. «Η μείωση της ανεξάρτητης εποπτείας θα κάνει τις μυστικές υπηρεσίες μας λιγότερο υπόλογες», δήλωσε ο Wyden.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου