Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΕΡΙ

 

Εκατέρωθεν αβρότητες, ευχολόγια και δηλώσεις συμπαράστασης ειπώθηκαν, τουλάχιστον παρουσία των δημοσιογράφων και των τηλεοπτικών συνεργείων κατά την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Τ. Κέρι που επισκέφθηκε χθες το πρωί την Αθήνα.

Πρώτα στην ατζέντα των θεμάτων του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ήταν τα θέματα της διαχείρισης των μεταναστευτικών των και της διατήρησης της ασφάλειας με την αποτροπή εισόδου στην Ευρώπη εξτρεμιστικών στοιχείων, καθώς επίσης και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στο κύμα των προσφύγων και τις επιπτώσεις του πολέμου στην Συρίας, τόνισε «σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την ευρύτερη περιοχή υπάρχουν απειλές για τη σταθερότητα στην περιοχή όπως γνωρίζετε και είναι πολύ σημαντικό να εξεύρουμε λύσεις για το πρόβλημα αυτό».

 Επίσης τόνισε στον αμερικανό υπ. Εξ. ότι η Ελλάδα είναι κόμβος σταθερότητας στην περιοχή και πόλος συνεργασίας για να προσθέσει: «άλλωστε βασιζόμαστε στους ιστορικούς δεσμούς με τις χώρες της περιοχής και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσουμε να εξεύρουμε οδούς και λύσεις για να υπερπηδήσουμε τις δυσκολίες στην ευρύτερη περιοχή.

 Από την πλευρά του ο Τ. Κέρι είπε ότι γνωρίζει τις πολύ σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό, τόνισε ότι εκτιμά ιδιαιτέρως τις προσπάθειες της Ελλάδας στον οικονομικό τομέα, για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και πως από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ θα κάνουν ότι μπορούν για να δούμε κάποια στιγμή να επανέρχεται η χώρα στην ανάπτυξη.

 «Ξέρω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε για να δούμε κάποια στιγμή την Ελλάδα να επανέρχεται στον δρόμο της ανάπτυξης, για τους πολίτες και την οικονομία, για να ανακτήσουμε την ελπίδα για τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου