Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

 

Στην ενδεκασέλιδη απόφαση που πήρε η ΚΕ, εστιάζει σε έξι σημεία Κλειδιά. Πιο συγκεκριμένα για τις εκτιμήσεις για τη διεθνή και ευρωπαϊκή συγκυρία, το προσφυγικό, το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα, τι πρέπει να κάνει η "δεύτερη φορά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το ρόλο του κόμματος και το ρόλο της νεολαία.

Στην απόφαση της, η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει πυρά σε σύσσωμη την αντιπολίτευση: "Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι επιδίδονται σε μια φθηνή και λαϊκίστικη αντιπολίτευση που δεν κρύβει την πρόσδεσή τους στο νεοφιλελεύθερο άρμα και την προσπάθεια εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων της ολιγαρχίας και της διαπλοκής".

Επίσης γίνεται λόγος για την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, τονίζοντας ότι "η εκλογική βάση της Ένωσης Κεντρώων έχει ρευστά πολιτικά χαρακτηριστικά. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ασφαλιστικό για το οποίο όπως αναφέρει η απόφαση κομβικό ζήτημα αποτελεί αποφυγή μειώσεων στις συντάξεις και επίτευξη της αναγκαίας εξοικονόμησης μέσα από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και τον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού συστήματος.

Με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να πλησιάζει, η ΚΕ αποφάσισε ότι το κεντρικό σύνθημα θα είναι "ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δική μας υπόθεση" και με στόχο να καταδειχθεί "ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ριζοσπαστικό σύγχρονο κόμμα της αριστεράς", το οποίο δεν κλείνεται στον εαυτό του αλλά επιχειρεί να εκφράσει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου