Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Η ΣΥΡΙΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε χθεσινές του δηλώσεις καταδίκασε τον βομβαρδισμό της κατεχόμενης από αντάρτες πόλης Ιντλίμπ της Συρίας από αεροσκάφη της Ρωσίας και υπογράμμισε ότι «η Συρία δε θα γίνει μέρος των ρωσικών ιμπεριαλιστικών στόχων».

Μιλώντας στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος AKP στην Εθνοσυνέλευση της Αγκυρας, επέκρινε για άλλη μια φορά τον ρόλο της Ρωσίας στην περιοχή, καθώς η Μόσχα είναι παλιός σύμμαχος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ, τον οποίο και η Τουρκία επιθυμεί να απομακρύνει από την εξουσία. Ακόμη, υπογράμμισε ότι η υποστήριξη με στρατιωτική εκπαίδευση και εξοπλισμό στο Ιράκ θα συνεχιστεί μέχρι να απελευθερωθεί η πόλη της Μοσούλης.

«Οι άνθρωποι αυτοί έχουν συνηθίσει να συνεργάζονται με όλους αυτούς που έχουν μια διένεξη με την Τουρκία», τόνισε ο Νταβούτογλου και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι βομβαρδίζει στη Συρία κυρίως «τους αμάχους και τη μετριοπαθή αντιπολίτευση». Να σημειωθεί ότι οι βομβαρδισμοί προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 70 αμάχων σύμφωνα με μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου