Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΔΝΤ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Η Ελλάδα έρχεται και πάλι αντιμέτωπη με το ΔΝΤ, καθώς ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ανέφερε στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αnsamed πως δεν επιθυμεί να συμμετέχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο δανειακό πρόγραμμα της χώρας μας.

Δεν ξέρουμε σίγουρα αν αυτό είναι καλό, αφού τελευταία το ΔΝΤ εμφανίζεται ως σύμμαχος της Ελλάδας και η αλήθεια είναι πως απορήσαμε με αυτήν την κίνηση. Ο κ. Παππάς, πάντως ήταν απόλυτα σαφής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ιταλικό πρακτορείο από κοινού με τον Ιταλό υφυπουργό και στην οποία είπε τα εξής:

«Δεν ζητήσαμε την παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα διότι θεωρούμε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι ικανή να λύνει μόνη της τα προβλήματά της. Την παρουσία του ΔΝΤ την θέλησαν οι χώρες εκείνες οι οποίες αντιτάσσονται σε μια ουσιαστικότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά εμείς θεωρούμε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά μεταρρυθμίσεις που έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές. 

Φαντάζεσθε ένα πρόγραμμα σαν το ελληνικό να είχε εφαρμοσθεί σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα; Θα ήταν απόλυτα καταστρεπτικό. Γι” αυτό και χρειάζεται μια σειρά μεταρρυθμίσεων, για να αποφύγουμε να συμβεί κάτι τέτοιο», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας». Στο ασφαλιστικό το ΔΝΤ επιμένει στη μεγάλη περικοπή των συντάξεων και δεν συμφωνεί σε οποιαδήποτε σκέψη για αύξηση εργοδοτικών εισφορών. 

Τέλος, αρνείται να δεχθεί και τις προτάσεις που συμπεριλαμβάνουν διάφορα πολιτικά τρικ που προτείνει η κυβέρνηση, ώστε να μετατεθεί το πρόβλημα στις ελληνικές καλένδες.




 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου