Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΟΥΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

 

Παρά τις ενδείξεις περί του αντιθέτου φαίνεται πως οι Ρώσοι δεν επιλέγουν την Ελλάδα, την Κύπρο ή άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Μετά την αναστολή πτήσεων προς την Αίγυπτο αλλά και την επιδείνωση των ρωσοτουρκικών σχέσεων, οι Ρώσοι τουρίστες στράφηκαν σε άλλους προορισμούς.

Παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση, όσοι Ρώσοι έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν οικονομικά ταξίδια στο εξωτερικό, εξαφάνισαν από τις λίστες των προορισμών την Τουρκία αλλά και τη Αίγυπτο, μετά το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα. Πλέον στις μηχανές αναζήτησης των ρώσων στα ταξιδιωτικά site του διαδικτύου, οι πρώτες θέσεις έχουν καταληφθεί από την Ταϊλάνδη, η Ινδία και το Βιετνάμ.

Το χειμώνα του 2015, μόνο 13 χώρες από το top-30 αναζήτησης εκδρομών έχουν δείξει τάσεις ανόδου, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο. Στην πρώτη θέση είναι η Ταϊλάνδη, στη δεύτερη η Ινδία, στην τρίτη το Βιετνάμ, ενώ ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σρι Λάνκα, το Ισραήλ, το Μεξικό, η Βουλγαρία, η Ανδόρα, η Αμπχαζία, η Αυστρία, η Κίνα και η Ιορδανία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσοι Ρώσοι πολίτες ενδιαφέρονται τώρα για ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Νοτιοανατολική Ασία και την Ευρώπη, λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους κινδύνους. Με δεδομένη την τεράστια εισροή προσφύγων και μεταναστών από τη Συρία αλλά και τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, η Ευρώπη δεν είναι ασφαλής, ενώ στη Νοτιοανατολική Ασία συνεχίζεται το ασταθές εσωτερικό πολιτικό κλίμα, καθώς κάθε στιγμή μπορεί να συμβούν ταραχές, διαδηλώσεις ακόμα και πραξικόπημα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου