Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΕΙΣΕΒΑΛΛΕ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟ-ΙΡΑΚΙΝΑ ΣΥΝΟΡΑ


Ως εισβολή χαρακτήρισε το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ την τουρκική δραστηριότητα στο έδαφος της χώρας, απορρίπτοντας κάθε επιχείρηση που δεν γίνεται σε συντονισμό με την κυβέρνηση της Βαγδάτης.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανέφερε ότι η είσοδος «περίπου ενός τάγματος» Τούρκων στρατιωτών στην βόρεια περιοχή Νινευή αποτελεί μια παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας και κάλεσε τις τουρκικές δυνάμεις να αποχωρήσουν αμέσως.

Σύμφωνα με πηγή στις τουρκικές υπηρεσίες, την οποία επικαλείται το Reuters, δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στην περιοχή της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ, για να προσφέρουν εκπαίδευση στις ιρακινές δυνάμεις.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, επικαλούμενο επίσης πηγές στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε ότι στην περιοχή της Μοσούλης έφθασαν περίπου 130 Τούρκοι στρατιωτικοί για να εκπαιδεύσουν μονάδες Πεσμεργκά, Ιρακινών Κούρδων μαχητών.

Ενήμερες οι ΗΠΑ. Για την ανάπτυξη των Τούρκων στρατιωτών στο βόρειο Ιράκ είναι ενήμερες οι αμερικανικές αρχές, αλλά δεν πρόκειται για μέρος των επιχειρήσεων του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που δρα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανέφεραν δύο αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου