Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΕ ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Μετά την λάθος κίνηση των Τούρκων να καταρρίψουν το SH24 Ρώσικο πολεμικό αεροσκάφος το ΝΑΤΟ έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση. Από τη μια ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν κάνει πίσω και έχει βάλει σκοπό της ζωής του να εξοντώσει τον Ερντογάν και από την άλλη Ερντογάν και Νταβούτογλου δεν ζητούν συγνώμη για την, κατά κοινή ομολογία όλων των εθνών, παράλογη στάση τους.

Ο Αμυντικός Εμπειρογνώμονας, Ted Galen Carpenter δηλώνει: "Η πραγματικότητα είναι πως η Τουρκία αποτελεί ένα ανεύθυνο κανόνι…. Το ΝΑΤΟ υποτίθεται ότι είναι μια συμμαχία των ειρηνικών δημοκρατιών. Ωστόσο, στοιχεία που συνεχίζουν να συσσωρεύονται, δείχνουν ότι η Τουρκία δεν πληροί ούτε τις βασικές προϋποθέσεις. Η Απερίσκεπτη επιθετικότητα της Τουρκίας στο περιστατικό με το SU-24, αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο για το πόσο έχει ξεπεραστεί η υποκρισία αυτή της χώρας.

" Συνεχίζει λέγοντας: " Η Τουρκία, μαζί με τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, ήταν σημαντικοί υποστηρικτές των σουνιτικών ομάδων που τελικά συγχωνεύτηκαν για να σχηματίσουν το ISIS. Μεγάλο μέρος του στρατιωτικού υλικού που οι μαχητές του ISIS έχουν στη διάθεσή προέρχεται από αυτή τη γενναιοδωρία . Ακόμη χειρότερα, η Τουρκία επέτρεψε στο ISIS να στέλνει το πετρέλαιο από τη βόρεια Συρία στην Τουρκία για την πώληση στην παγκόσμια αγορά, παρέχοντας έτσι μια σημαντική πηγή εσόδων για τη συνέχιση του τρομοκρατικού κινήματος.

Μήπως το ΝΑΤΟ χρειάζεται πραγματικά μια «απερίσκεπτη, επιθετική σύμμαχο, όπως η Τουρκία; Είναι πρόθυμη να παράσχει όλη την υποστήριξη που απαιτείται από το άρθρο 5 της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού, εάν η Άγκυρα προσπαθήσει να προκαλέσει μια σοβαρή σύγκρουση με πυρηνικά; Αλλά είναι ακόμα χειρότερα όταν η «σύμμαχος» παρουσιάζει καταφανή σημάδια μιας πέμπτης στήλης που γίνεται συνεργός του εχθρού, που η συμμαχία έχει δεσμευθεί να καταστρέψει." Μετά από αυτές τις δηλώσεις η Τουρκία βρίσκεται ήδη εκτός ΝΑΤΟ. Ο κόσμος το ξέρει. Πρέπει να το μάθει και η Τουρκία.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου