Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΩΝ ΠΕΣΜΕΡΓΚΑ

 

Οι κουρδικές Δυνάμεις των Πεσμεργκά, στο βόρειο Ιράκ, συνέλαβαν έναν τζιχαντιστή μέλος στο Ισλαμικό Κράτος, ο οποίος ομολόγησε ότι αποκεφάλισε πέντε αιχμαλώτους Κούρδους Πεσμεργκά που κρατούσαν οι τζιχαντιστές.

«Ο Αλί Καχτάν Αμπντουλουάχα (Ali Qahtan Abdulwaha), γνωστός και και ως Αμπού Μριάμ (Abu Mriam), γεννημένος το 1995, συνελήφθη σε αντιτρομοκρατική επιδρομή», ανακοίνωσε η Asayesh, αντικατασκοπεία – ασφάλεια των Κούρδων του Ιράκ.

«Ήταν ο εκτελεστής των αιχμαλώτων Πεσμεργκά και τελούσε υπό τις διαταγές του Μουλά Σουάν (Mullah Shwan)», προσθέτει η ανακοίνωση της Asayesh, αναφερόμενη σε έναν ιμάμη που ζούσε στην Ερμπίλ, την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, ο οποίος πριν ένα χρόνο εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος και έχει εμπλακεί σε πολλούς αποκεφαλισμούς που έχουν διαπράξει οι τζιχαντιστές.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται η τοποθεσία και η ημερομηνία σύλληψης του Αμπντουλουάχα. Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η κουρδική υπηρεσία αντικατασκοπείας – ασφαλείας, αναφέρεται ότι ο επικίνδυνος τζιχαντιστής ήταν μέλος της Αλ Κάιντα πριν περάσει στο Ισλαμικό Κράτος.Στο ίδιο βίντεο αναφέρεται ότι αποκεφάλισε πέντε αιχμαλώτους εκτελώντας εντολές του Μουλά Σουάν.

«Σύμφωνα με την ομολογία του, ο Αλί Καχτάν ήταν μέλος της Αλ Κάιντα, με την οποία απήγαγε και εκτέλεσε πολλούς ανθρώπους. Έχει περάσει ειδική εκπαίδευση 24 ημερών σχετική με τις τεχνικές της εκτέλεσης σε στρατιωτική βάση κοντά στη Μοσούλη», αναφέρεται χαρακτηριστικά. «Συμμετείχε σε πολλές μάχες σε διάφορες περιοχές του Ιράκ» και ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη των Πεσμεργκά αιχμαλώτων στη Χαουίτζα του Ιράκ.

Σε μια παρέλαση στη Χαουίτζα, όπου το Ισλαμικό Κράτος επέδειξε αιχμαλώτους Πεσμεργκά που τους είχε μέσα σε κλουβιά, ο εν λόγω τζιχαντιστής στεκόταν δίπλα σε ένα κλουβί. Στα μέσα Μαρτίου του 2015 το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε ένα βίντεο στο οποίο έδειχνε 18 Κούρδους Πεσμεργκά αιχμαλώτους, κλεισμένους μέσα σε κλουβιά, που τους παρέλασε μέσα από τους δρόμους της Χαουίτζα.

Εκείνες οι εικόνες είχαν προκαλέσει αίσθηση στην παγκόσμια κοινή γνώμη και οδύνη στους συγγενείς των αιχμαλώτων. Από τον Ιούνιο του 2014 που το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στα εδάφη των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ, 1.258 στρατιώτες Πεσμεργκά έχουν σκοτωθεί πολεμώντας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. 62 Πεσμεργκά αγνοούνται. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου