Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΗΠΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ «ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ» ΓΙΑ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Η Ρωσική επίθεση στη Συρία απαιτεί την υποστήριξη χερσαίων δυνάμεων για την τελική επιτυχία στον αγώνα κατά των τρομοκρατών της οργάνωσης που ακούει στο όνομα »Ισλαμικό Κράτος», αναφέρει η Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Ωστόσο η Ρωσία και οι ΗΠΑ θεωρούν την ανάπτυξη στρατευμάτων τους στην περιοχή ως εξαιρετικά επικίνδυνη. Ως εκ τούτου, η Ουάσινγκτον προσπαθεί να αναλάβει την πρωτοβουλία και να βρει συμμάχους που θα συμφωνήσουν να στείλουν «μπότες στο έδαφος» ήτοι χερσαίες δυνάμεις αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Το πρώτο βήμα έγινε ωστόσο με την »μικρή εισβολή στο Ιράκ» από μέρους της Τουρκίας. Παρά ταύτα η ανάπτυξη τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Ιράκ έγινε αποδεκτή με έντονες διαμαρτυρίες από την κυβέρνηση της Βαγδάτης που δεν θέλει να δει Τούρκους ή Αμερικάνους στρατιώτες στο έδαφος της.

Το δεύτερο βήμα έγινε με την προσφυγή του Υπ. Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ στη Γερμανία, την οποία κάλεσε να ενισχύσει με τη στρατεύματά της την αμερικανική συμμαχία κόντρα στο Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο η Άνγκελα Μέρκελ ανταποκρίθηκε μάλλον συγκρατημένα στο αίτημα των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την ίδια, η Γερμανία συμβάλλει ήδη στη λύση του προβλήματος και τώρα δεν είναι η ώρα να εγείρονται νέες σχετικές απαιτήσεις προς το Βερολίνο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου