Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Αντιδράσεις προξένησε η πρόσφατη δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο οποίος φρόντισε να καταστήσει σαφές πως η Τουρκία έχει μονάχα "δικαιώματα", ενώ η Ελλάδα μονάχα "υποχρεώσεις.

Πιο αναλυτικά, κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξης του J. Stoltenberg, σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία, υποστήριξε σθεναρά την απόφαση της Τουρκίας, υποστηρίζοντας ότι είχε κάθε δικαίωμα να αντιδράσει όπως αντέδρασε. Εάν η άνωθεν δήλωση συνδυαστεί όμως με τις καθημερινές παραβάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, τότε σίγουρα προκαλείται μια σειρά ερωτημάτων, στα οποία ο γγ του ΝΑΤΟ καλέστηκε να απαντήσει. 

Η απάντηση για τις τουρκικές παραβάσεις άφησε τους πάντες άφωνους, καθώς σύμφωνα με τον J. Stoltenberg, τα δυο φαινόμενα αποτελούν «δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις», συμπληρώνοντας ότι η Τουρκία αποτελεί «μια πολύ ειδική περίπτωση», λόγω των κοινών συνόρων με τη Συρία, αλλά και της αύξησης των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή.

Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το σχόλιο του δημοσιογράφου του CNN, Χάλα  Γκοράνι, ο οποίος έκανε λόγο για «δύο μέτρα και σταθμά», φανερώνοντας ότι το ΝΑΤΟ είναι διατεθειμένο να στηρίξει την Τουρκία, ανεξάρτητα από το πόσο ακραία ή παράλογα είναι τα "θέλω" της.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου