Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΔ; “ΕΚΛΕΙΣΕ” ΜΕ VODAFONE ΚΑΛΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

 

Στις 20 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν σύμφωνα με το βασικό σενάριο οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία με την Vodafone να είναι η εταιρεία που αναλαμβάνει την εκλογική διαδικασία.

Πάντως είναι εξίσου πιθανό οι εκλογές να διεξαχθούν από το νέο έτος.Πριν από λίγο η εταιρεία έστειλε επιστολή στη Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με την οποία γνωστοποιεί στο κόμμα ότι αναλαμβάνει την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Η Vodafone δηλώνει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη μόνον αν ο πρώτος γύρος των εκλογών διεξαχθεί στις 20/12, και όχι στις 13/12, γεγονός που σημαίνει ότι οι εκλογές δεν θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Κυριακή  αλλά θα γίνουν είτε στις 20/12 με επαναληπτική ημερομηνία την 11/1/2016, είτε στις 11/1 με επαναληπτική ημερομηνία την 18η/1/2016.

Διαφωνίες για την ημερομηνία. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέφερε πως ο πρώτος γύρος θα μπορούσε να διεξαχθεί στις 20/12 και ο δεύτερος γύρος με το νέο έτος, πιθανότατα στις 11 Ιανουαρίου. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας διευκρίνισαν πως αν στη ΝΔ επιμένουν να διεξαχθούν νωρίτερα οι εκλογές (δηλαδή στις 13/12), υπάρχει πιθανότητα 20-25% για αστοχία.

Το δεύτερο σενάριο θέλει τις εκλογές στη ΝΔ να πραγματοποιούνται στις 11 Ιανουαρίου 2016, με επαναληπτική ημερομηνία μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι μέχρι αργά χθες τη νύχτα καμία εταιρεία δεν αναλαμβάνε την ευθύνη της συνεργασίας με τη ΝΔ και αυτός ήταν και ο λόγος που αναβλήθηκε και η χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

Μπορεί στα στρατόπεδα των 4 υποψηφίων να μην έχει φτάσει επισήμως η επιστολή από την εταιρία, ωστόσο στο άκουσμα και μόνο πως οι γαλάζιες κάλπες μπορεί να μην στηθούν στις 13 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν ξανά οι διαφωνίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα ζητούν να εξεταστούν οι προτάσεις των εταιριών που δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών στις 13/12. Μάλιστα από το περιβάλλον του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ξεκαθαρίζουν πως θέλουν οι εκλογές να γίνουν στις 13 Δεκεμβρίου και όχι αργότερα.

Από το στρατόπεδο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη επικρατή σιγή και μάλιστα πολλοί αναρωτιούνται αν ο εκπρόσωπος του, Θόδωρος Αμπατζόγλου θα πάει στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ. Από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν πως πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά όλες οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από εταιρίες. 

Η τελική επιλογή θα πρέπει να συνδυάζει δύο πράγματα: τη δέσμευση για ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασία και φυσικά να είναι η καλύτερα οικονομική προσφορά 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου