Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

EΚΘΕΣΗ-«ΒΟΜΒΑ» ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΤΕ: ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

 

Απαραίτητη χαρακτηρίζει ο διοικητής της Τράπεζας της ΕΛλάδος τη σύναψη µιας νέας συµφωνίας µε τους εταίρους προκειμένου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην έκθεση της νομισματικής πολιτικής για το 20140-2015, «να αποσοβηθούν οι άµεσοι κίνδυνοι που υπάρχουν σήµερα για την οικονοµία, να περιοριστεί η αβεβαιότητα και να δοθεί µια διατηρήσιµη αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα».

ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Η ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

 

Το Μαξίμου ενημέρωσε τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών, Jack Lew για τις εξελίξεις. Τηλεφωνική επικοινωνία είχε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου.  Υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και εκφράστηκε η πρόθεση της ελληνικής πλευρά για την γεφύρωση των διαφορών ανάμεσα στις δύο πλευρές.

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΓΙΑ 13.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΥ

 

Την επίλυση των προβλημάτων στα νοσοκομεία που συνδέονται με τις ελλείψεις σε προσωπικό επιχειρεί ο υπουργός Υγείας μέσω σχεδίου δράσης για την ενίσχυση του ΕΣΥ με 13.000 προσλήψεις. Τα χρήματα για την κάλυψη των μισθών προέρχονται από το ΕΣΠΑ.

BLOOMBERG: ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΣ

 

Ζοφερή είναι η εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας που παρουσιάζεται σε δημοσίευμα του Bloomberg. Το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων εστιάζει στην έξαρση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και στην τάση των νέων ανθρώπων να επιστρέφουν πίσω στους γονείς τους λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με το Bloomberg, δύο είναι οι βασικοί παράγοντες που ωθούν τους νέους να επιστρέφουν στο πατρικό τους:

ΠΟΥΤΙΝ: ΘΑ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΕΙΛΗ

 

Η Ρωσία θα αναγκαστεί να στρέψει τις ένοπλες δυνάμεις της προς οποιεσδήποτε χώρες που ενδεχομένως την απειλήσουν, επεσήμανε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την ύπαρξη αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος κοντά στα σύνορα της χώρας.

ΥΕΜΕΝΗ: ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ

 

Οι αντιμαχόμενες πλευρές στην Υεμένη συμφώνησαν στην ανάγκη εκεχειρίας κατά τις ειρηνευτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, αλλά οι λεπτομέρειες είναι ακόμα υπό συζήτηση, είπε ένας από τους συμμετέχοντες χθες.

ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΡΙΣΗ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

 

Αναξιοκρατία, διαφθορά και οικονομική κρίση είναι οι βασικοί λόγοι που οδηγούν τους ταλαντούχους νέους της χώρας να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα εξειδικευμένης πρωτογενούς έρευνας της ICAP Group.