Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 
Διαβάστε όλη την Δημοσκόπηση ΕΔΩ
 


ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ;

 

Με τη φωτογραφία του μικρού Αϊλάν νεκρού σε μια παραλία να έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, το μεταναστευτικό έχει επανέλθει εκ νέου στη διεθνή επικαιρότητα ως φλέγον ζήτημα – όπως και ο ρόλος των κυκλωμάτων των διακινητών, που επιδίδονται σε «εμπόριο ελπίδας», αξίας που εκτιμάται πως ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ

 

«Είναι σχεδόν αδύνατον να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό ζήτημα οι χώρες από μόνες τους και πολύ περισσότερο η Ελλάδα», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Επίτροπο Μετανάστευσης,, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

Το 64,1% πιστεύει ότι πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε, το 65,3% ότι σωστά υπέγραψε τη συμφωνία και ότι μπορεί να την εφαρμόσει - Μπροστά 2,3% ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ Ακολουθούν Ποτάμι, ΧΑ, ΚΚΕ, Λαϊκή Ενότητα - Μπαίνει στη Βουλή ο Λεβέντης, στο κόκκινο ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2010

 

Η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας το 2010 ήταν ένα θέμα ειδικού ενδιαφέροντος για τους φορείς χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του τότε υπουργού Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ. Αυτό αποδεικνύεται από τα mail της Χίλαρι Κλίντον που δόθηκαν στη δημοσιότητα και σχεδόν όλα έχουν να κάνουν με ευαίσθητα σημεία της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Ένα από αυτά ήταν και η ελληνική κρίση, όπως αναμεταδίδει το CNBC.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Αλλά το σύστημα, η διαπλοκή, η ολιγαρχία, οι δανειστές δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Για αυτό και επιθυμούν στην εξουσία όχι άφθαρτα αλλά διαβλητά πρόσωπα. Κάθε πρόπερσι και καλύτερα. Ο λαός μας φυσικά λέει κάθε πέρυσι και καλύτερα, αλλά εμείς το ξεπεράσαμε και αυτό το στάδιο. Έτσι όπως πάει ο κατήφορος μας πολύ σύντομα και το πρόπερσι θα αλλάξει και θα γίνει καμιά δεκαετία και βάλε!

ΡΟΥΚΕΤΑ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ

 

Την θέση ότι το σενάριο δεύτερων εκλογών θα πρέπει να αποκλειστεί ή να αποτραπεί διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκης, τονίζοντας ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να έχει μια ισχυρή και συμπαγή πλειοψηφία.  «Διότι δεν έχουμε απλώς μια συμφωνία που πρέπει να υλοποιηθεί αλλά έχει μεγάλη σημασία και ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθεί» τόνισε, μιλώντας στον Real Fm ο κ.Δραγασάκης.

ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΑΣΑΝΤ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν έκανε γνωστό με δήλωσή του την Παρασκευή ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ είναι έτοιμος να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές και να μοιραστεί την εξουσία με την «υγιή» αντιπολίτευση, περιγράφοντας έτσι τα αποδεκτά από τη Μόσχα όρια στην προώθηση ειρηνευτικής λύσης στον συριακό πόλεμο.

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

Το απόγευμα του Σαββάτου η Ελλάδα αντιμετωπίζει στο Ζάγκρεμπ τα Σκόπια για την πρεμιέρα του Eurobasket, αλλά οι Σκοπιανοί προκαλούν από τώρα και μάλιστα με ιδιαίτερο τρόπο. Και ο προπονητής τους Μάριαν Σρμπινόφσκι τόνισε με στόμφο στις δηλώσεις του παραμονή του αγώνα, ότι τα Σκόπια πρέπει να νικήσουν για να δώσουν χαρά στην… Μακεδονία.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

 

«Τα capital controls μπορούν να τελειώσουν ως το τέλος του χρόνου. Αρκεί να υπάρξει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και αποκατάσταση της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», εκτιμά η Λούκα Κατσέλη.