Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΔΝΤ

 

Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό προκαλούν νέα έγγραφα που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, βάσει των οποίων ο Πολ Τόμσεν με την στήριξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κινητοποιείται για την επιβολή νέου μνημονίου!

Σύμφωνα λοιπόν, με τον ξένο τύπο, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ σε συνεργασία με τον γερμανό υπουργό οικονομικών, θέτουν θέμα συμπληρωματικών Μνημονίων (Memoranda of Understanding), δηλαδή επιπλέον μέτρα, πέραν όσων συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι.

Το έγγραφο που άναψε «φωτιές», αναφέρει ότι η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου, θέτει το θέμα δημοσιονομικού κενού από τις 11 Νοεμβρίου, γεγονός που αποδεικνύεται απο τις συνομιλίες κατά το conference call του EuroWorking Group, εκείνης της περιόδου, που συμπεριλαμβάνονται στο έγγραφο.

«Υπάρχει μη ικανοποιητική πρόοδος στο δημοσιονομικό και χρηματοπιστωτικό σκέλος», ότι «στο δημοσιονομικό φαίνεται ότι υπάρχουν αστοχίες (shortfalls) και ότι κάποια 'αποζημίωση' (μέτρα) θα πρέπει να βρεθούν για το 2015, κάποια μέτρα θα χρειαστούν για να καλυφθούν τα δημοσιονομικά κενά στο μέλλον». Ανέφερε η κ. Βελκουλέσκου, κατά τις συνομιλίες του EWG.

Δεδομένο ωστόσο είναι, ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν νέα μέτρα πριν τον Μάρτιο, καθώς πρώτος στόχος των υπουργών οικονομικών, είναι να ολοκληρωθεί ο προϋπολογισμός του 2015.

Την ίδια ώρα, υπουργοί και αξιωματούχοι ζητούν να ολοκληρωθεί τα μέσα Απριλίου η αξιολόγηση, ώστε να μπορέσει να εκταμιεύσει τα κονδύλια η Ελλάδα και να μην αντιληφθούν οι αγορές το επερχόμενο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου