Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

 

Υπάρχει το πρόβλημα του ασφαλιστικού, που θα πάρει νέες διαστάσεις τις επόμενες μέρες, με τους αποκλεισμούς των εθνικών οδών – και των συνόρων. Την ώρα που τα μηνύματα δείχνουν ότι οι Γερμανοί, βρίσκοντας ως νέα αφορμή το ίδιο ασφαλιστικό, θα επαναφέρουν το σενάριο του Grexit.

Ταυτόχρονα υπάρχει το προσφυγικό / μεταναστευτικό, που βδομάδα με τη βδομάδα γίνεται θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας, καθώς η Τουρκία αθέτησε πλήρως την υπόσχεσή της για έλεγχο των ροών στα δικά της σύνορα και οι συν-εταίροι στην ΕΕ δείχνουν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να θυσιάσουν τη χώρα μας, καθιστώντας την ανοιχτή φυλακή για τους πρόσφυγες, οι οποίοι θα παραμείνουν εδώ εγκλωβισμένοι σε τεράστιους αριθμούς, για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Θα μείνουν κλειστοί οι δρόμοι; Θα φτάσει στη Βουλή το ασφαλιστικό (και με ποιες αλλαγές, που θα πρέπει να ικανοποιούν και τους ασφαλισμένους και το ΔΝΤ) – κι αν φτάσει θα ψηφιστεί; Αυτά είναι τα εύκολα ερωτήματα. Το δύσκολο είναι τι μπορεί και πρέπει να κάνει η χώρα από μόνη της για ν’ αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές – και τον κίνδυνο εγκλωβισμού πολλών δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Πως θα τους προστατέψει – αλλά και πως θα προστατέψει την εσωτερική τάξη, την οικονομία και τον τουρισμό;

Η εθνική συνεννόηση και συνεργασία δεν είναι απλά ευχή, είναι επιτακτική ανάγκη για τη χώρα. Αν δεν υπάρξει, κι αν δεν δώσει μια ισχυρή και τολμηρή απόφαση κοινής ευθύνης, η συνέχεια δεν θα είναι ευχάριστη για κανέναν.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου