Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ..."

 

Ο λόγος για την επίσκεψη του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Ο ΠτΔ προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει την Ελλάδα στο Ευρώ.
«Η πορεία της Καγκελαρίου είναι θαρραλέα», είναι ο τίτλος συνέντευξης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στη «Sueddeutsche Zeitung».  «Ο Έλληνας Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος θαυμάζει την προσφυγική πολιτική της 'Αγγελα Μέρκελ, κατηγορεί δε την Τουρκία ότι στηρίζει τους διακινητές προσφύγων», αναφέρει η εφημερίδα στον υπότιτλο της εκτενούς συνέντευξης, στην οποία ο ΠτΔ επισημαίνει ότι «η Μέρκελ είναι μεγάλη πολιτικός» και με τις αποφάσεις της στο προσφυγικό προσέφερε πολλά στην Ευρώπη και στην Γερμανία.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος τέλος επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωζώνης, αλλά και ότι η Ευρώπη χρειάζεται εξίσου την Ελλάδα. Όσον αφορά το χρέος, λέει ότι «δεν μιλάμε για κούρεμα χρέους, αλλά για αναδιάρθρωση στη βάση των κανόνων του ΕΜΣ». Για τις Γερμανικές αποζημιώσεις είπε ότι δεν έχουν παραγραφεί και θα τεθούν στο κατάλληλο διεθνές forum

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου