Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

 

Καθώς κορυφώνεται η αγωνία του οικονομικού επιτελείου για αύξηση των εσόδων, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει μία λίστα, όπου θα βγαίνουν στη φόρα τα ονόματα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου.

Σε αντίθεση με τη λίστα Μπόργιανς, η οποία αφορά Έλληνες καταθέτες στην ελβετική UBS, οι μεγαλοοφειλέτες θα πρέπει αρχικά να δικαιολογήσουν όλες τις καταθέσεις τους, συγκριτικά με τα πραγματικά τους εισοδήματα. Η νέα αυτή λίστα του Υπουργείου Οικονομικών θα συμπεριλαμβάνει εταιρείες και φορολογούμενους, οι οποίοι έχουν υψηλά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.

Τα ονόματα που θα δουν το φως της δημοσιότητας αναμένεται να προκαλέσουν πολλές συζητήσεις. Μάλιστα πηγές τονίζουν πως το Υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται στην τελευταία φάση επεξεργασίας των σχετικών πληροφοριών-στοιχείων, καθώς αναμένεται να αναρτηθεί σύντομα η λίστα στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Η λίστα θα είναι αντίστοιχη αυτή που είχε δημοσιευθεί το 2012 από το ΥΠΟΙΚ, η οποία περιείχε φυσικά πρόσωπα που όφειλαν προς το Δημόσιο. Η δημοσιοποίηση λίστας μεγαλοοφειλετών με βασικές οφειλές προς το Δημόσιο μεγαλύτερες των 150.000 ευρώ, είχε θεσπιστεί επί υπουργίας Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου