Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΛΕΙΔΙ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Τον ρόλο του ανώτερου συμβούλου, του προέδρου της Αμερικής προσπαθεί να διελευκάνει η ιστοσελίδα politico.eu, καθώς είχε περίεργες σχέσεις με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ-Άσαντ.

Ο Robert Malley λοιπόν, έχει κατηγορηθεί για αντί-ισραηλινές απόψεις, ενώ σύμφωνα με πρώην συνεργάτη του: «ο Robert βάζει μια οπτική Realpolitik στη δουλειά και αυτό ταιριάζει στον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος βλέπει τα πράγματα»

Το Politico αναφέρει: «στην πραγματικότητα πρόκειται έναν “τσάρο” στα θέματα του ISIS που συντονίζει τις αμερικανικές προσπάθειες εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης μετά από παράπονα που διατυπώθηκαν για ασαφή ιεραρχία».

Ωστόσο, οι ίδιοι συνεργάτες του Malley, υποστηρίζουν ότι χάρη σ’αυτόν η αμερικανική κυβέρνηση είναι περισσότερο ανεκτική απέναντι στο ενδεχόμενο να παραμείνει για κάποιους μήνες στην εξουσία ο Άσαντ, από τότε που ανέλαβε τα ηνία του συμβουλίου ασφαλείας για τη Μ. Ανατολή τον Μάρτιο.

Ο ίδιος ο Malley, αναφέρει σε άρθρο του: «Η Ουάσινγκτον ακόμη βλέπει τη Μέση Ανατολή ως διχασμένη ανάμεσα στους μετριοπαθείς και τους εξτρεμιστές. Αυτή η οπτική την καθιστά τυφλή απέναντι σε αυτά που τροφοδοτούν τη δυναμική της περιοχής».

Ο σύμβουλος του Ομπάμα λοιπόν, φαίνεται πως είναι ο «άνθρωπος κλειδί» σχετικά με το θέμα του συριακού πολέμου, καθώς γνωρίζει τις βλέψεις και των δύο χωρών. Ενδεικτικά, ο Malley είχε εργαστεί στο Λευκό Οίκο επί Κλίντον, ενώ επιδίωκε και την ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και της Παλαιστίνης το 2000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου