Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΕΟΥΛ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

 

Ο Ανώτερος αξιωματούχος της Πιονγκγιάνγκ, Κιμ Κι Ναμ κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τη Σεούλ ότι "οδηγεί την κατάσταση στα πρόθυρα του πολέμου" με τη χρήση των μεγαφώνων προπαγάνδας πάνω στα σύνορα της Κορέας.

Οι προειδοποιήσεις ήρθαν αφού η Σεούλ συνέχισε την προπαγάνδα κατά της Πιονγιάνγκ κατά μήκος των συνόρων, αυξάνοντας την εχθρότητα μεταξύ των αντίπαλων χωρών.

Ο ανώτερος αξιωματούχος πρόσθεσε, ότι οι συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Σεούλ, μετά τη δοκιμή της H-βόμβας από την Βόρεια Κορέα είχαν τροφοδοτήσει εντάσεις και ώθησαν τα κράτη προς μια τρομακτική σύγκρουση.

Μιλώντας σε ένα συλλαλητήριο, ο επικεφαλής του Κόμματος Υπουργείου Προπαγάνδας, δήλωσε: «Ζηλεύοντας την επιτυχημένη δοκιμή της πρώτης μας H-βόμβας, οι ΗΠΑ και οι οπαδοίτης οδηγούν την κατάσταση στα πρόθυρα του πολέμου, λέγοντας ότι έχουν ξαναρχίσει εκπομπές προπαγάνδας και έφεραν στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα».


Ένας αξιωματούχος της Νότιας Κορέας Σεούλ επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ συζήτησαν τις στρατιωτικές επιθέσεις στην κορεατική χερσόνησο. Η πυρηνική δοκιμή την περασμένη εβδομάδα έφερε νέες εντάσεις και έφερε τις δύο χώρες στα πρόθυρα του πολέμου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι κάλεσε την Κίνα, τον μόνο σημαντικό σύμμαχο της Βόρειας Κορέας και τον σημαντικότερο χορηγό βοήθειας, για να τελειώσει "τη δουλειά ως συνήθως" με τη Βόρεια Κορέα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου