Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΟΜΠΑΜΑ – ΠΟΥΤΙΝ

 

Οι πρόεδροι της Ρωσίας, Bλαντιμίρ Πούτιν και των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα,  μίλησαν τηλεφωνικά και εξέτασαν τα ζητήματα των κρίσεων στη Συρία και την Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Σημαντικό μέρος της συνομιλίας τους αφιερώθηκε στην ανάγκη οι Ρώσοι να εφαρμόσουν τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις συμφωνίες του Μινσκ (για την ουκρανική κρίση) και να σταματήσουν τη βοήθεια στους αυτονομιστές, που αποσταθεροποιούν την Ουκρανία τώρα» είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο Ομπάμα είπε στον Πούτιν πως επόμενο βήμα – κλειδί στην επίλυση της ουκρανικής κρίσης είναι για όλα τα μέρη να συμφωνήσουν στην ομαλή διεξαγωγή τοπικών εκλογών στην ουκρανική περιοχή Ντονμπάς (όπου κυριαρχούν οι αυτονομιστές).

Ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρει πως οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν πως θα πρέπει να καταλαγιάσει η ένταση ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και το Ιράν. Επίσης εξέτασαν τρόπους για την επίλυση της συριακής κρίσης καθώς και της έντασης στην χερσόνησο της Κορέας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου