Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ! ΟΔΗΓΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

 

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση κεφαλαίων που έχει γίνει στην χώρα μας, ύψους 1,2 δις ευρώ, που δυστυχώς αποσύρεται. Ο λόγος για την καναδική εταιρεία Eldorado Gold, η οποία αποφάσισε να ανασταλεί τα επενδυτικά σχέδια που είχε για την Ελλάδα μέχρι νεοτέρας, αφού οι αντιπαραθέσεις της με την Ελληνική κυβέρνηση δεν φαίνεται να τελειώνουν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της καναδικής πολυεθνικής Πολ Ράιτ, θα ξεκινήσει από αύριο μια σειρά συναντήσεων με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη. Τα δύο έργα που "μπαίνουν στον πάγο" είναι αυτό στις Σκουριές (επένδυση 300 εκατομμυρίων) και το έργο στην Ολυμπιάδα.

Ο κος Ράιτ δήλωσε πως «Από το 2012 δημιουργήσαμε 2.000 άμεσες και 3.000 έμμεσες θέσεις εργασίας και επενδύσαμε πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη των έργων στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα. Έχουμε πληρώσει φόρους πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ για Σκουριές και Ολυμπιάδα». Αναλυτικότερα, όσον αφορά την τύχη των εργαζομένων, ο ίδιος ανέφερε πως ενώ στόχος ήταν η δημιουργία και άλλων θέσεων εργασίας, η πολιτική του υπ. Περιβάλλοντος, δεν το επιτρέπει.

Στις Σκουριές αναμένεται να χαθούν 600 θέσεις εργασίας και άλλες 500 στην Ολυμπιάδα. Η El Dorando έχει επενδύσει 700 εκατ. δολάρια και έχει δημιουργήσει 2.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες αυτή την στιγμή βρίσκονται στον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου