Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ FINANCIAL TIMES ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 

Οι Financial Times όπως και οι περισσότερες από τις γνωστές ευρωπαικές εφημερίδες μας έχουν συνηθίσει σε συνεχή αρνητικά δημοσιεύματα κατά τις Ελλάδος επί παντός επιστητού.

Και ξαφνικά από το πουθενά οι Financial Times μας βγήκαν ως υποστηρικτής της Ελλάδος ενάντια στην πρόταση για αποκλεισμό της από τη ζώνη του Σένγκεν. Σύμφωνα με την εφημερίδα η χώρα μπορεί να κατηγορηθεί για αναποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών ροών και την καθυστέρηση ενεργειών ως προς την ταυτοποίηση και καταγραφή προσφύγων.

Αλλά από εκεί και πέρα η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να κατηγορηθεί παραπάνω γιατι καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί αυτής της κλίμακας τις αφίξεις! Επίσης, ούτε η ΕΕ έχει προσφέρει την απαραίτητη συμπαράσταση, καθώς δεν έχει προχωρήσει στη μετεγκατάσταση των 160.000 προσφύγων από την Ιταλία και την Ελλάδα που είχε υποσχεθεί. Ελάχιστοι είναι δε οι πόροι που έχει διαθέσει η ΕΕ για τον καλύτερο έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της, προσθέτει το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα επισημαίνει πως για όλα φταίει η έλλειψη ενότητας και πολιτικής βούλησης στην ΕΕ κατά τη διάρκεια της κρίσης και παράλληλα χαρακτηρίζει πολιτικά επικίνδυνη τη σκέψη να κλείσουν τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ. Θα ενισχυόταν η εντύπωση ότι οι πλούσιοι Ευρωπαίοι δεν βλέπουν την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιορδανία και το Λίβανο παρά ως αποθήκες για μετανάστες. Πέρα από αυτό, ακόμα και αν κλείσουν τα συγκεκριμένα σύνορα, οι απελπισμένοι άνθρωποι θα βρουν άλλους διαδρόμους προς την Ευρώπη.

«Η εκδίωξη της Ελλάδας από τη Σένγκεν θα κάνει κάποιους ηγέτες της ΕΕ να νιώσουν καλά. Πόρρω απέχει ωστόσο από το να παράσχει τις απαντήσεις που χρειάζεται η Ευρώπη», καταλήγει το κύριο άρθρο των Financial Times.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου