Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

35 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ

 

Βράζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Φωτιά έχουν ανάψει τα μέτρα για το Ασφαλιστικό, και περισσότερο η άγρια φορολογία για τους αγρότες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι βουλευτές που εκλέγονται σε αγροτικές περιοχές, όπου το κύριο εισόδημα προέρχεται από την καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων.

Βέβαια, ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι βουλευτές που είναι δικηγόροι ή μηχανικοί. Αυτοί δέχονται το μεγαλύτερο κύμα αντιδράσεων από τις τάξεις αυτές, που πλήττονται σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης και των ασφαλιστικών εισφορών.

Στους 35 περίπου ανέρχονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στην επαρχία, οι οποίοι τις δύο τελευταίες εβδομάδες είχαν πολλές δυσκολίες για να πάνε στην εκλογική τους περιφέρεια και όσοι πήγαν τα άκουσαν άγρια. Κάποιοι, μάλιστα, για να φθάσουν από τη Θεσσαλία στη Αθήνα έπρεπε να πάνε μέσω... Κορινθιακού Κόλπου και έκαναν δέκα ώρες!

Είναι όλοι τους αρκετά προβληματισμένοι και ανήσυχοι. Λένε ξεκάθαρα σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι αυτό το σχέδιο για το Ασφαλιστικό και τους αγρότες δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή αν δεν υπάρξουν ριζικές αναπροσαρμογές, που θα λιγοστεύουν τα βάρη. Κάποιοι από τους 35 όταν τους ρωτήσαμε:«Καλά, όλα αυτά δεν τα είπατε στους αρμόδιους υπουργούς, δεν τα μεταφέρατε στο Μαξίμου;» απάντησαν:«Τους τα έχουμε πει, αλλά δεν μας υπολογίζουν».

Και για επιβεβαίωση πρόσθεσαν:«Οι υπουργοί δεν σηκώνουν το τηλέφωνο και όταν θέσαμε το θέμα στον πρωθυπουργό στις συναντήσεις του με βουλευτές ανά περιφέρεια, υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει “ντιρεκτίβα” προς τους υπουργούς να έχουν άμεση και συνεχή επαφή με τους βουλευτές, αλλά η κατάσταση δεν άλλαξε»!

Οι 35 βουλευτές που διαφωνούν με τα μέτρα του Ασφαλιστικού και του Αγροτικού παρέμειναν στην Αθήνα για να συζητήσουν και να προτείνουν στον πρωθυπουργό συγκεκριμένες αλλαγές, που θα μειώνουν τα βάρη και θα ικανοποιούν σε κάποιον βαθμό τους θιγόμενους, ώστε όχι μόνο να περάσουν τα σχετικά νομοσχέδια από τη Βουλή αλλά και να επανασυνδεθεί η κυβέρνηση με την κοινωνία.

Ανεξάρτητα από το αν και σε ποιον βαθμό θα ακούσει το Μαξίμου τη φωνή των βουλευτών του, είναι γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που... κατόρθωσε κυβέρνηση να ενώσει όλες τις κοινωνικές τάξεις εναντίον της.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου