Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΥΠΟΠΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

 

Σύμφωνα με Τούρκικα ΜΜΕ ο "εκλεγμένος" μουφτής Ξάνθης στη Θράκη δέχθηκε απειλές θανάτου. Σε δηλώσεις του ο ίδιος είπε πως «Σκοτεινές δυνάμεις προσπαθούν να διαταράξουν την ηρεμία της μειονότητας και της πλειοψηφίας»...και συμπλήρωσε πως «αν του συμβεί κάτι, υπεύθυνο θα είναι το ελληνικό κράτος».

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ίδιου που δημοσιεύτηκε σε Τούρκικη ιστοσελίδα και μεταφράστηκε και απο το tourkikanea, που καταγγέλει τα εξής:

"Όπως πάντα τονίζουμε, η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης ποτέ δεν αισθάνθηκε φιλικά προς την τρομοκρατία και τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το αντίθετο μάλιστα , πάντα τις κατήγγειλε και θα συνεχίσει να τις καταγγέλλει. Λόγω του ότι ο κόσμος έχει προβλήματα και η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω οικονομικής κρίσης, εμφανίζονται και στην περιοχή μας κάποιες δυσχέρειες. Το παρακράτος στην Δυτική Θράκη προσπαθεί να χαλάσει την γαλήνη της μειονότητας και της πλειονότητας. Θα πρέπει όμως να γίνει γνωστό, πως οι ταραχές θα επηρεάσουν τους πάντες.

Το βράδυ της 28/1/2016, ένας οικογενειακός φίλος μας, ιμάμης και συγγενής μου ήρθε σπίτι μου. Κατά την επίσκεψη, βγήκε στον δρόμο για μια δουλειά και τότε άτομα που φορούσαν μάσκες και γάντια, άτομα εκπαιδευμένα που ξέραν αυτή τη δουλειά καλά, τον πήραν σηκωτό σε ένα μινιμπάς, του έκλεισαν το πρόσωπο και το στόμα και τον προσέβαλαν. Με το όχημα εν κινήσει, αναφέρθηκαν σε μένα με προσβολές, είπαν να προσέχω, είπαν πως ξέρουν τι κάνω, έστειλαν μήνυμα πως θα με σκοτώσουν και θα βλάψουν τα παιδιά μου και ακολούθως δίχως να χτυπήσουν τον ιμάμη, τον άφησαν στον δρόμο.

Μετά από την καταγγελία στην αστυνομία ελέγχθηκαν οι κάμερες και αναφέρεται πως αναζητούνται τα άτομα που είπαν πως είναι οι Φρουροί της Θράκης. Ευχαριστώντας τον αστυνομικό διευθυντή και τους εργαζόμενους στην αστυνομία, επιθυμών να εκφράσω την προσδοκία αυτών που ζούνε στην Δυτική Θράκη για την σύλληψη των δραστών.

Πέντε χρόνια πριν ιμάμης που εργάζεται πλησίον μου δέχτηκε επίθεση, αυτή τη φορά τώρα πάλι ιμάμης που εργάζεται κοντά μου, τον εκφόβισαν με προσβολές και μου έστειλαν μηνύματα. Υπάρχουν κάποια πράματα που χάριν ωφέλειας δεν τα έχω δηλώσει μέχρι σήμερα. Μετά από τις εκλογές για την μουφτεία, υπέστην απειλές και προσβολές, με γράμματα και λεκτικές στον δρόμο, αλλά δεν έδωσα σημασία. Ούτε τώρα δίνω. Ποτέ δεν έκανα κάτι που να φοβηθώ, ούτε θα το κάνω. 

Και σε αυτούς που δεν γνωρίζουν να πω το εξής. Η οικογένεια μου είναι μια οικογένεια που έδωσε μάρτυρες για την Ελλάδα. Αποδείξαμε το ποιοι είμαστε ευρισκόμενοι μέσα σε αυτούς που προστάτευσαν την Ελλάδα. Και αυτό το κάναμε, όχι με γάντια, μάσκες και κλούβες χωρίς πινακίδες, αλλά θυσιάζοντας γενναιόδωρα το αίμα μας. Και αν χρειαστεί για την υπεράσπιση της πατρίδας, πάλι είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε. Η μειονότητα μας για αυτό τον σκοπό έχει δώσει πολλούς μάρτυρες. Όταν λοιπόν αυτή η πραγματικότητα είναι φανερή, αποτελεί τρομερή συκοφαντία να συσχετίζουν εμάς και την μειονότητα με παρακρατικές δράσεις.

Οι ιμάμηδες μας και οι εκλεγέντες από την μειονότητα μουφτήδες που υπηρετούν τους Τούρκους-μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης είναι υπό καθεστώς απειλών. Είναι ωφέλιμο αυτό να κοινοποιηθεί στην κοινή γνώμη. Επιθυμώ να τονίσω πως σε περίπτωση που συμβεί κάτι σε εμένα και στην οικογένεια μου, υπεύθυνο είναι το ελληνικό κράτος. Συμβουλεύω όλα τα μέλη της μειονότητας μας και τους χοτζάδες μας, να μην ανταποκριθούν στις προκλήσεις και να μην παραιτηθούν από τα καθήκοντα τους. Ο Αλλάχ υποστηρίζει το σωστό"

Φυσικά τέτοιες κινήσεις δεν είναι πρωτόγνωρες για την Θράκη μας, μιας και το προξενείο και οι περι αυτό, εδώ και χρόνια παίζουν συνέχεια παιχνίδια εκμεταλευόμενοι όλες τις καταστάσεις. Έτσι και τώρα προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να μετουσιώσουν δικές τους εσωτερικές διαμάχες σε μία δήθεν επίθεση που υφίστανται από το Ελληνικό κράτος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου