Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Η ΡΩΣΙΑ ΕΣΩΣΕ ΤΙΣ ΗΠΑ

 

«Οι Ρώσοι ξελάσπωσαν τον Ομπάμα όταν ήταν έτοιμος να εμπλακεί σε ανοιχτό πόλεμο με τη Συρία στα τέλη του Αυγούστου του 2013 και στην αρχή του Σεπτεμβρίου. Τώρα, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που έσωσαν τον κόσμο από τον πόλεμο τότε, αλλά ο ρωσικός ρόλος ήταν το κλειδί», δήλωσε ο βετεράνος της CIA Ray McGovern, σε συνέντευξή του στο Salon, προκαλώντας έκπληξη!

Είναι γεγονός ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα είπε ότι αποφάσισε να επιτεθεί στη Συρία, στις 30 Αυγούστου 2013, όταν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κατηγόρησε την κυβέρνηση του Μπασάρ Άσαντ για μια χημική επίθεση στις 21 Αυγούστου στα προάστια της Δαμασκού. Λίγο μετά ο αμερικανός πρόεδρος άλλαξε γνώμη και επικαλέστηκε το Κογκρέσο.

Ενώ λοιπόν εκείνη την περίοδο, οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ δεν είχαν βγάλει ακόμα τα συμπεράσματά τους, κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής της G8 στη Βόρεια Ιρλανδία, η Ρωσία βοήθησε τις ΗΠΑ να ερευνήσουν για τα χημικά όπλα στη Συρία τον Ιούνιο του 2013, με αποτέλεσμα να «ανακαλέσει» στην συνέχεια ο Μπάρακ Ομπάμα.

Σύμφωνα με τον McGovern, ο Kerry έλεγε ψέμματα και κατηγορούσε τον Άσαντ, γεγονός που όλοι ξέρουν, όπως υποστήριξε, ενώ δήλωσε πως ακόμη και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στον αμερικανό πρόεδρο, πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, έλεγε ψέμματα και ήθελε πόλεμο με την Συρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου