Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

 

Την ανάγκη για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, καθώς θεωρεί πως αν δεν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, τότε η χώρα μας θα υποστεί βαρύτατες συνέπειες. Σύμφωνα με τον υπουργό, το χρονοδιάγραμμα είναι σημαντικότατο, αφού η κοινωνία έχει "εξαντληθεί".

"Πρέπει να τελειώσουμε γρήγορα μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου για να ανοίξει μετά η συζήτηση για το χρέος διότι αν πάμε το Μάιο και τον Ιούνιο καήκαμε" δήλωσε χαρακτηριστικά, δυναμιτίζοντας το ήδη βεβαρυμμένο κλίμα, καθώς έτσι αναγνωρίζει εμμέσως πως η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης.

Σχετικά με τους εκπροσώπους των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών, τόνισε πως θα επιστρέψουν στη χώρα την επόμενη εβδομάδα, δηλώνοντας αισιόδοξος για την τροπή που έχουν πάρει οι συζητήσεις, αν και υπάρχουν ακόμη ασυζήτητα θέματα.

Ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε την πρώτη φάση των επαφών ως αναγνωριστική, κατά την οποία αναλύθηκε το ασφαλιστικό και ο φόρος εισοδήματος, ενώ είπε πως θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για να αποφασίσουν που θα πρέπει να κλείσει το κενό.

"Υπάρχουν ακόμη αγκάθια" δήλωσε εκτιμώντας πως με το κλείσιμο των αγορών θα έχει λήξει ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν, ενώ παράλληλα θα αρχίσει εκ νέου η συζήτηση για το χρέος της Ελλάδας, προκειμένου να αρχίσουν να έρχονται επενδυτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου