Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ ΠΑΡΑ ΠΟΔΑ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Με την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Μπόργιανς παρα πόδα μένει η κυβέρνηση μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για το παρασκήνιο και τους χειρισμούς του γραφείου του τότε πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως η πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για Εξεταστική Επιτροπή, μετά την μετωπική επίθεση του Αλέξη Τσίπρα μόνο τυχαία δεν ήταν αλλά μέρος των κυβερνητικών σχεδιασμών. Σύμφωνα με την επίμαχη πρόταση, Εξεταστική Επιτροπή θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου για ενδεχόμενη ζημιά του Ελληνικού Κράτους, από τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση της λίστας Μπόργιανς.

«Την ώρα που υποχρεώνατε τον Ελληνικό λαό σε θυσίες, κρύβατε εσκεμμένα τους φοροφυγαδες. Το θέμα δεν είναι πλέον πολιτικό αλλά χρήζει ποινικής διερεύνησης από την δικαιοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Β. Κόκκαλης. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή και τη μετωπική αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τα ζητήματα διαφθοράς αλλά και τις περιβόητες λίστες, ο Έλληνας πρωθυπουργός βγήκε ιδιαιτέρως κερδισμένος.

Ενδεικτικά οι ίδιες πηγές παραπέμπουν στην αμήχανη δευτερολογία του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος παρά τα πρωθυπουργικά πυρά για τα έργα και ημέρες της κυβέρνησης Σαμαρά με τη λίστα Μπόργιανς, επέλεξε να μην σηκώσει το γάντι και ουσιαστικά άφησε ανυπεράσπιστο τον πρώην πρωθυπουργό. 

Μια τέτοια εξέλιξη, αναμένεται να πυροδοτήσει εντασεις με απρόβλεπτη εξέλιξη και στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να υπερασπίσει τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του κόμματός του, αλλά και σημαντικότερο υποστηριχτή του, απέναντι στην πολιτική του δέσμευση υπέρ της διαφάνειας, της καθαρότητας του δημοσίου βίου

Αλλά και της αυστηρής εφαρμογής του νόμου σε ότι έχει να κάνει με τη φορολόγηση και τα έσοδα του κράτους. Ήδη το Σάββατο έδειξε αμηχανία στην επίθεση Τσίπρα κατά Σαμαρά-Βενιζέλου για τις λίστες και την Siemens…

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου