Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ELDORADO

 

Ο υπουργός ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης κατήγγειλε ευθέως στο Bloomberg  τον διευθύνων σύμβουλο της Eldorando Paul wright, ότι έχει σορτάρει τις μετοχές της εταιρείας του.

Σαφώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει, εφόσον και η ίδια η εταιρεία μέσω της εκπροσώπου τύπου της στο Βανκούβερ, Krista Muhr δήλωσε πως πρόκειται για «ανοησίες». Η μετοχή της δεν είναι βαριά σορταρισμένη αναφορικά με τις υπόλοιπες εταιρείας εξόρυξης χρυσού. Η Markit έδωσε στα ελληνικά στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι οι θέσεις short στη μετοχή, αυξήθηκαν στο 1,9%. 

Δηλαδή ένα ελαφρώς αυξημένο ποσοστό, από το 1,7% που είχε στο τέλος Δεκεμβρίου, ενώ την ίδια περίοδο οι θεσεις shorts της Barric gold corporation ήταν στο 2,2% καθώς και της Agnico Eagle Mines ltd ήταν στο 5,3% και της IAMGOLD στο 7,6%. Τον τελευταίο χρόνο οι μετοχές της Eldorado είδαν υποχώρηση κατά 39% κάτι που αποδεικνύει την μεγαλύτερη απώλεια των 19 εταιρειών που σκανάρει το Bloomberg. 

Όπως φαίνεται οι καταγγελίες του Πάνου Σκουρλέτη είναι ανυπόστατες και χωρίς αντίκρισμα βάσει των αριθμητικών δεδομένων.  Τι θέλει να δικαιολογήσει και με ποιόν τρόπο προφανώς θα φανεί εν καιρώ…  
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου