Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ: «MΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ

 

Προειδοποιήσεις του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας προς την Άγκυρα κάνουν λόγο για ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην Συρία και είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε απειλή ενώ παράλληλα απαίτησε από την τουρκική Αεροπορία «να ακολουθήσει τους διμερείς κανόνες που αφορούν την ασφάλεια πτήσεων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ αλλιώς θα υποστεί τις συνέπειες». 

«Αν τα ρωσικά α/α συστήματα και μαχητικά ανιχνεύσουν οποιαδήποτε απειλή στα ρωσικά μαχητικά κρούσης που πραγματοποιούν επιχειρήσεις στην Συρία, θα βάλουν άμεσα κατά των προσδιορισμένων ως απειλή στόχων για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πτήσεων» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Anatoly Antonov.

Την ίδια ώρα ανώτατος αξιωματικός του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε πως «ο ρωσικός Στόλος Μεσογείου θα αριθμεί πολύ σύντομα 20 πολεμικά πλοία αν αυτό απαιτηθεί! Ο αριθμός θα κυμανθεί μεταξύ δέκα και είκοσι ανάλογα από τις εντάσεις της κατάστασης, φρεγάτες, αντιτορπιλικά, υποβρύχια, ανθυποβρυχιακά και αποβατικά θα σταλούν στην Μεσόγειο Θάλασσα»  Τα μαχητικά Su-35S από την πλευρά τους έχουν πάρει εντολή να βρίσκονται σε ετοιμότητα απογείωσης εντός "ενός λεπτού" στη βάση Hmeyimim στην Συρία!

«Τα μαχητικά θα είναι σε συνεχή πολεμική ετοιμότητα με ένα ζευγάρι Su-35 έτοιμο να απογειωθεί σε ένα λεπτό για να παρέχουν βοήθεια στα άλλα μαχητικά. Ένα ζευγάρι Su-35S είναι ικανό να να αυξήσει τον εντοπισμό των άλλων μαχητικών σε 360 μοίρες και 400 χλμ. Απόσταση» ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Ο αξιωματούχος τόνισε πως «Έχουμε εντολή να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα μαχητικά όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, Μπορούν να μεταφέρουν όλων των ειδών τα όπλα» ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ν.Πεσκόφ θέλωντας να απαντήσει στην χθεσινή τοποθέτηση που έκανε ο Ριάντ είπε χαρακτηριστικά: «Παρακολουθούμε τις κινήσεις της Σαουδικής Αραβίας και πως θα εξελιχθεί η κατάσταση» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου