Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

20.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΙΧΙΣΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

 

Σε έγγραφη απάντησή του προς ερώτημα του Αδωνη Γεωργιάδη για την έκθεση του Ινστιτούτου Φλωρεντίας για το τηλεοπτικό τοπίο της χώρας μας, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σημειώνει ότι οι εμπειρογνώμονες στοίχισαν 20.000 ευρώ και αφορούν «policy proposals».

«Στην χώρα μας, δυστυχώς, δεν υπάρχει φορέας που να μπορεί να έχει προηγούμενη εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα. Κρίθηκε σκόπιμο να μην εμπλακούν έλληνες ερευνητές ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης αμεροληψία της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς. Ακόμα, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι στις πρόσφατες δραστηριότητες του ινστιτούτου περιλαμβάνονται:

–Η διενέργεια, για λογαριασμό της Κομισιόν, του ετήσιου εκπαιδευτικού σεμιναρίου επι της νομοθεσίας τηλεπικοινωνιών, για δικαστές και μέλη ρυθμιστικών αρχών από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ

–Έκδοση περισσότερων από 25 επιστημονικών ερευνητικών πορισμάτων για ζητήματα που άπτονται του τηλεπικοινωνιακού πεδίου των ΜΜΕ

– Εκπαιδευτικά σεμινάρια για μέλη ρυθμιστικών αρχών κ.α.

Τέλος, ο κ. Παππάς παρέθεσε τα βιογραφικά των τεσσάρων καθηγητών του ινστιτούτου που ανέλαβαν την σύνταξη των συμπερασμάτων για το ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και τόνισε ότι ο προϋπολογισμός της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για το 2016 είναι μειωμένος κατά 4,1 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2015.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου