Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕ 70 ΣΥΡΟΥΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΜΥΡΑ

 

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται, σύμφωνα με το τζιχαντιστικό «πρακτορείο ειδήσεων» Amaq, ότι τη Δευτέρα οι τζιχαντιστές σκότωσαν 70 Σύρους πεζοναύτες σε μάχες στα δυτικά προάστια της πόλης Παλμύρα, στην κεντρική επαρχία της Χομς.

Συγκεκριμένα, το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι οι τζιχαντιστές του σκότωσαν 70 πεζοναύτες σε επίθεση με αυτοκίνητο βόμβα στη συνοικία Ντουγούα στη δυτική Παλμύρα. Στην ίδια επίθεση σκοτώθηκε και ο διοικητής των πεζοναυτών, Ραχμούν Ασκάρ.

Μιλώντας στο ARA News τοπικός μιντιακός ακτιβιστής από την Παλμύρα, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της Συρίας έχει στείλει επίλεκτες δυνάμεις πεζοναυτών στην Παλμύρα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, η πολύνεκρη επίθεση που πέτυχαν οι τζιχαντιστές έχει προκαλέσει σοκ ανάμεσα στους κυβερνητικούς στρατιώτες, ανέφερε ο ίδιος ακτιβιστής.

Στα δυτικά προάστια της Παλμύρας μαίνονται άγριες μάχες μεταξύ του στρατού της Συρίας και των συμμάχων του με τους τζιχαντιστές που είναι ταμπουρωμένοι στην πόλη. Η Παλμύρα καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Μάιο του 2015. Οι τζιχαντιστές λεηλάτησαν τις αρχαιότητες και ανατίναξαν αρχαιολογικά μνημεία επειδή ήταν «ειδωλολατρικοί» ναοί.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου