Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΠΕΝΤΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

 

Πέντε θεματικές άδειες πανελλαδικού περιεχομένου – Όλο το παρασκήνιο της αδειοδότησης. Η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες θα γίνει μέσα σε δέκα μέρες και σχεδόν ταυτόχρονα προκηρύσσεται νέος διαγωνισμός για τα περιφερειακά κανάλια, καθώς και πέντε πανελλαδικές άδειες θεματικού περιεχομένου.

Η τιμή εκκίνησης για τις πανελλαδικές άδειες θεματικού περιεχομένου θα είναι χαμηλή και θα αφορά μουσικά, αθλητικά και περιβαλλοντολογικά κανάλια. Χαμηλή θα είναι και η τιμή εκκίνησης για τα περιφερειακά εκτός βέβαια από αυτά που εκπέμπουν στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη που απευθύνονται σε μεγάλο ακροατήριο.

Στην κυβέρνηση προβληματίζονται έντονα για τα πρόσωπα, τα οποία θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Τρέμουν στην κυριολεξία το ενδεχόμενο να χτυπήσουν τις άδειες, επιχειρηματίες που δεν προέρχονται από τον εκδοτικό χώρο αλλά διαθέτουν τεράστια ρευστότητα.

Πάντως προς το παρόν, ενδιαφέρον για απόκτηση τηλεοπτικής συχνότητας έχει δείξει ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να τινάξει την μπάγκα στον αέρα με προσφορά, που θα ξεπερνάει τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως ο διαγωνισμός θα προβλέπει τον έλεγχο νομιμότητας των κεφαλαίων από τους μηχανισμούς της τραπέζης Ελλάδος για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων.

Από το διαγωνισμό θα αποκλείονται όσοι έχουν χρέη προς το δημόσιο και στις τράπεζες, γιατί ανεξάρτητα από το ύψος της προσφοράς δεν θα διαθέτουν το πλάνο βιωσιμότητας που θα είναι βασικός όρος στο διαγωνισμό.

Τεράστιο είναι και το πρόβλημα με τα υφιστάμενα περιφερειακά κανάλια τα οποία είναι υπερχρεωμένα και τα περισσότερα δεν διαθέτουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. 

Ελάχιστοι από τους σημερινούς ιδιοκτήτες των περιφερειακών καναλιών μπορούν να ανταποκριθούν στους όρους του διαγωνισμού εκτός βέβαια και αν εμφανιστούν σχήματα με παρένθετα πρόσωπα τα οποία θα κρύβουν τους πραγματικούς ιδιοκτήτες.

Το επίμαχο ζήτημα με τα τηλεοπτικά κανάλια, τις άδειες και τα χρέη που έχουν στις τράπεζες αναμένεται να κυριαρχήσει στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή με θέμα τη διαφθορά.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου