Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

«ΜΑΥΡΗ ΧΗΡΑ» ΣΚΟΡΠΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

 

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 125 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο το απόγευμα της Κυριακής (13/03/2016) στο κέντρο της Άγκυρας, όπως εικάζεται από μια γυναίκα κι έναν ακόμη -αγνώστων στοιχείων- βομβιστή, και οι δύο μέλη του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK)όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

Αντίποινα για την επίθεση.  Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν από το πρωί της Καθαράς Δευτέρας (14/3) βάσεις του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ, σε αντίποινα για την επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της Άγκυρας.

Συνολικά 11 πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομές για να πλήξουν θέσεις στην περιοχή Καντίλ, στα βουνά του βορειότερου άκρου του Ιράκ, όπου έχουν οχυρωθεί οι ηγέτες των ανταρτών του ΡΚΚ, διευκρίνισε το τουρκικό γενικό επιτελείο.

Αιματηρός απολογισμός. Εν τωμεταξύ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τρεις άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο αυξάνοντας σε 37 τον απολογισμό των θυμάτων, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Καθαρά Δευτέρα (14/03/2016) ο υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου.

«Χάσαμε τρεις πολίτες μας στο νοσοκομείο. Μέχρι τώρα 37 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτή την τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε στους δημοσιογράφους διευκρινίζοντας ότι μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγεται ο δράστης της επίθεσης.Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι 71 άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο και μεταξύ αυτών 15 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

«Η έκρηξη προκλήθηκε από όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά κοντά στην πλατεία του Κιζιλάι», ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας. Η πλατεία του Κιζιλάι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και από εκεί περνούν πολλές γραμμές λεωφορείων, ενώ υπάρχει και σταθμός του Μετρό. Το σημείο της έκρηξης βρίσκεται κοντά στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

«Μαύρη χήρα» σκόρπισε το θάνατο. «Πιστεύουμε ότι ένας από τους δράστες είναι μια γυναίκα που είχε διασυνδέσεις με το ΡΚΚ», είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον ένας από τους δράστες της επίθεσης σκοτώθηκε και έκανε λόγο για την πιθανότητα να υπάρχει και δεύτερος «καμικάζι».

Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι μια από τους βομβιστές ήταν γυναίκα, μέλος του ΡΚΚ, που εντάχθηκε στην αυτονομιστική οργάνωση των κούρδων ανταρτών το 2013, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας. Η γυναίκα είχε γεννηθεί το 1992 και καταγόταν από την πόλη Καρς της ανατολικής Τουρκίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου