Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΠΡΕΠΕΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

 

«Ενός ατόπου δοθέντος μύρια έπονται!..»Στο Προεδρικό Μέγαρο χθες,  η συνεδρίαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο κράτησε 8 ώρες.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται η στρατηγική της χώρας για την προσφυγική κρίση, εν όψει της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας την προσεχή Δευτέρα.

Όπως είναι γνωστό, στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών συμμετείχαν ο πρωθυπουργός κ.Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Φώφη Γεννηματά, ο γγ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι οι πολιτικοί αρχηγοί έλαβαν από τον Αλέξη Τσίπρα φάκελο με στοιχεία για το προσφυγικό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες άποψη επί προτάσεων για το θέμα πρόκειται να παρουσιάσει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Τα στοιχεία αφορούν τον αριθμό των προσφύγων που φιλοξενούνται, την πρόοδο στην δημιουργία δομών υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, την παρεχόμενη σίτιση, την ιατρική μέριμνα, την φιλοξενία των ασυνόδευτων παιδιών, καθώς και τα χρονοδιαγράμματα για την δημιουργία νέων υποδομών.

Επίσης περιλαμβάνονται πίνακες για την πορεία των καταγραφών και των ταυτοποιήσεων. Τα στοιχεία είναι εξειδικευμένα ανά περιοχή και τομέα δραστηριοποίησης, ενώ για τα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχουν και αναλυτικοί πίνακες εργασιών.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε ένα μίνιμουμ συναίνεσης από τα πολιτικά κόμματα, ώστε η Αθήνα να προσέλθει πιο ενισχυμένη στη Σύνοδο της Δευτέρας…»

Εκείνο, που πρέπει να προσέξουμε σαν Χώρα, πέραν της ενιαίας και εθνικής στρατηγικής, που πρέπει να χαράξουμε, είναι και ο τρόπος αντίδρασης στα σχέδια ορισμένων κυρίων της Ευρώπης…»

Διάβασα, για παράδειγμα, για ένα νέο κίνδυνο, που απειλεί τα Χώρα, δεδομένου ότι υπάρχει μια δραματική ανατροπή από την Κομισιόν, αφού εξετάζει «παράθυρο» επιστροφής χιλιάδων μεταναστών από την Ευρώπη στην Ελλάδα.

«Ένα νέο κίνδυνο αντιμετωπίζει η Ελλάδα σύμφωνα με τον οδικό χάρτη για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της ζώνης Σένγκεν έως το τέλος του χρόνου που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Όπως αναφέρεται στον «οδικό χάρτη» η απόφαση για το ποιο Κράτος-Μέλος είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση αυτής της αίτησης (σ.σ. ασύλου) θα πρέπει να λαμβάνεται σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό δίκαιο, και συγκεκριμένα σύμφωνα με το υπάρχον σύστημα του Δουβλίνου.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μια ευκαιρία ώστε να επιστρέφονται οι αιτούντες άσυλο στην πρώτη χώρα εισόδου. Ως εκ τούτου, η Κομισιόν προτίθεται να παρουσιάσει την αξιολόγηση της για τη δυνατότητα επαναφοράς των μεταφορών του Δουβλίνου προς την Ελλάδα πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αυτομάτως δημιουργούνται οι συνθήκες για την επιστροφή στην Ελλάδα δεκάδων χιλιάδων μεταναστών καθώς ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να κρατήσουν στο έδαφός τους μόνο πρόσφυγες.…»

«Ενός ατόπου δοθέντος μύρια έπονται!..», έλεγαν οι πρόγονοί μας!.. Δεν μας έφτανε, δηλαδή, η οικονομική κρίση, δεν μας έφθαναν τα τόσα άλλα σοβαρά εσωτερικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε με το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, 

δεν μας έφταναν οι πιέσεις των δανειστών μας, ιδιαίτερα του ΔΝΤ, που μας ζητάει όλο και περισσότερους πόρους εις βάρος των συνταξιούχων, 

δεν μας έφταναν οι επιθέσεις ορισμένων Ευρωπαίων αξιωματούχων εναντίον της Χώρας μας, έρχεται και η Κομισιόν από πάνω και μας δημιουργεί νέους πονοκέφαλους, αφού ετέθη θέμα επιστροφής στην Ελλάδα δεκάδων χιλιάδων μεταναστών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες!..

Πρέπει, λοιπόν, ως Έλληνες, να αντιδράσουμε σε πανεθνικό επίπεδο με την ενιαίας στρατηγικής, που μιλάμε εδώ και μέρες! Και θα αντιδράσουμε δυναμικά, αποφασιστικά και αποτελεσματικά μονάχα αν είμαστε ενωμένοι και ομόθυμοι! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου