Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Και το νέο παζάρι μόλις ξεκίνησε με το πρωινό που έχουν αυτή την ώρα ο Αχμέτ Νταβούτογλου με τον Ντόναλτ Τουσκ. Το Κυπριακό και η βίζα είναι τα δύο θέματα που θέτει επιτακτικά η Τουρκία για να κλείσει τη στρόφιγγα των ροών από τα παραλίας της προς την Ευρώπη, αλλά οι Ευρωπαίοι επί της ουσίας δεν θέλουν να τα δώσουν.

Το στίγμα για σκληρή γραμμή της Λευκωσίας στο θέμα των κεφαλαίων έδωσε από νωρίς χτες ο Νίκος Αναστασιάδης κάνοντας λόγο για βέτο, ενώ στο συμβούλιο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έριξε βέλη για τις απαιτήσεις της Άγκυρας λέγοντας «όχι» στο άνοιγμα κεφαλαίων που κρατά παγωμένα η Κύπρος.

«Αυτά που παίρνει η Τουρκία από την συμφωνία είναι ήδη αρκετά. Η ενταξιακή διαδικασία πρέπει να προχωρήσει, αλλά όχι με ξεπάγωμα των κεφαλαίων που έχει παγώσει η Κύπρος.

Προϋπόθεση για να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας είναι η επίλυση του κυπριακού και το άνοιγμα των κεφαλαίων που έχει παγώσει η Κύπρος, ουσιαστικά υπονομεύει το ενδεχόμενο αυτό».

Μάλιστα νωρίτερα στη σύνοδο των σοσιαλιστών είχε ζητήσει να στηρίξουν οι Σοσιαλιστές τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη γιατί οι Τούρκοι επί της ουσίας στοχεύουν στην ακύρωση λύσης του Κυπριακού, που για πρώτη φορά είναι κοντά.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου