Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

 

Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα θα πρέπει να είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ανά πάσα στιγμή, καθώς, όπως είπε, «γιγαντώνεται η απειλή από τις εχθρικές χώρες».

Η προειδοποίηση μεταδόθηκε το πρωί της Παρασκευής από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, σε μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στην διεθνή κοινότητα, μετά τις κυρώσεις που επέβαλε ο ΟΗΕ την Τετάρτη στη χώρα για την πρόσφατη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου και την δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ηγέτης της Βορείου Κορέας είχε δηλώσει ότι οι συγκεκριμένες δοκιμές είχαν καθαρά επιστημονικό χαρακτήρα, όμως μετά την επιβολή των κυρώσεων έκανε λόγο για «προληπτικές επιθέσεις» εναντίον της Νότιας Κορέας. Όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA, και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής συνιστούν σημαντική απειλή καθεστώς.

«Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή που οι Αμερικανοί προκαλούν καταστροφές σε άλλα έθνη και ανθρώπους, ο μόνος τρόπος να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας και το δικαίωμά μας στη ζωή είναι υποστηρίζοντας τις δυνατότητας της πυρηνικής μας ενέργειας», δήλωσε ο Κιμ Γιόνγκ Ουν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τις πυρηνικές κεφαλές μας ανά πάσα στιγμή», πρόσθεσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου