Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

Με συμφωνία για το φορολογικό και «μισή» συμφωνία για το Ασφαλιστικό ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων με το κουαρτέτο που αποχωρεί για το Πάσχα των Καθολικών και θα επιστρέψει στις 2 Απριλίου.

Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Κατρούγκαλος έκαναν το πρωί της Κυριακής μία συνολική αποτίμηση των μέχρι στιγμής διαπραγματεύσεων και χάραξαν τον οδικό χάρτη για την επιστροφή των Θεσμών. Σύμφωνα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη και ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσει στις 4 του Απρίλη. 

Ο υπουργός Εργασίας εξερχόμενος από τη συνάντηση υποστήριξε ότι στόχος είναι η διαπραγμάτευση να ολοκληρωθεί έως τις 11 Απριλίου, οπότε είναι προγραμματισμένο το επόμενο Euro Working Group. Παράλληλα, ενημέρωσε πως έχει κλείσει η διατήρηση της εθνικής σύνταξης στα 384 ευρώ και η μη μείωση των κύριων συντάξεων, αλλά μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει σημαντική απόκλιση στα ποσοστά αναπλήρωσης.»

Στο βαθμό που πιάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους για 1% του ΑΕΠ το 2016 και οι προβολές μας δείχνουν επιπλέον 0,5% του ΑΕΠ, μέχρι το 2018, το πόσο αναδιανεμητικό θα είναι το σύστημα, είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Δεν συγκυβερνούμε και δεν υπάρχει τέτοιου είδους δέσμευση που να απορρέει από τη συμφωνία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι ανοιχτό είναι και το θέμα της αύξησης εισφορών. Όπως υπογράμμισε, το ΔΝΤ έχει τις μεγαλύτερες ενστάσεις. Πρόσθεσε ότι η συζήτηση για το πως θα υπολογιστεί η προσωπική διαφορά ήταν σε τεχνικό επίπεδο.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου