Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

ΝΕΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ» ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...

 

Αποκαλύψεις έκανε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου  Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ενώ ήταν κάθετη, πως δεν πρόκειται να δημιουργηθούν «ασφαλείς ζώνες» στην Συρία, όπως ελπίζει η Τουρκία. 

Η εν λόγω δήλωση της κας Ζαχάροβα, ήρθε ύστερα από τις συνομιλίες της Συνόδου Κορυφής, όπου ο Αχμέτ Νταβούτογλου έθιξε το ζήτημα των «ζωνών ασφαλείας». Μάλιστα, σχετικά με τον Τούρκο πρωθυπουργό, κα Ζαχάροβα είπε:

«παρουσίασε την ιδέα αυτή ως ένα θέμα που θα μπορούσε να τακτοποιηθεί με το κρίσιμο τμήμα των συλλογικών προσπαθειών για την επίτευξη μιας βιώσιμης και μακροχρόνιας λύσης στην κρίση του ασύλου».

«Η δημιουργία αυτών των περιοχών δεν ήταν ποτέ μέρος των διεθνών προσπαθειών για την επίλυση του ζητήματος της μετανάστευσης», τόνισε η ΥΠΕΞ της Ρωσίας και συνέχισε ότι:

«η τουρκική ηγεσία πρέπει να εγκαταλείψει τις προσπάθειες για την έναρξη αυτής της πρωτοβουλίας, ειδικά χωρίς τη συγκατάθεση της νόμιμης κυβέρνησης στη Συρία, του Συμβουλίου Ασφαλείας και των Ηνωμένων Εθνών».

Η Μαρία Ζαχάροβα αναφέρθηκε και στο ζήτημα της τρομοκρατίας, για το οποίο κατήγγειλε ότι οι ΗΠΑ δεν δέχονται τις προτάσεις τις Μόσχας για κοινές ενέργειες, ώστε να  αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Κράτος. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου