Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 
 ΑΙΓΑΙΟ, ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΤΟΥΡΚΟ-ΣΥΡΙΑΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

Σύννεφα πολέμου: Την εμπλοκή του ναυτικού στόλου του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με πρόσχημα τον έλεγχο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, αποφάσισαν οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ στη σύνοδό τους στις Βρυξέλλες, έπειτα από σχετικό αίτημα της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας. Στο μεταξύ, πολεμικές προετοιμασίες παρατηρούνται και στις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πέραν των οκτώ βομβαρδιστικών τύπου Τornado, που βρίσκονται σταθμευμένα στις βρετανικές βάσεις Ακρωτηρίου και πραγματοποιούν χτυπήματα στη Συρία, οι Βρετανοί έχουν ενισχύσει σημαντικά τις δυνάμεις που διατηρούν στην Κύπρο με κομάντος των SAS, μεταγωγικά αεροσκάφη C-130, 1 υποβρύχιο και 1 φρεγάδα.

ΡΩΣΙΑ: ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ
Η Ρωσία έχει ενισχύσει τη στρατιωτική βάση που διατηρεί στην Αρμενία με τέταρτης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη κι ένα υπερσύγχρονα ελικόπτερα, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία.

Επίσης, το Κρεμλίνο εξέφρασε και πάλι την ανησυχία του για τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες κλιμακώνουν την ένταση στη συνοριακή γραμμή των δύο χωρών.

«Σε γενικές γραμμές η Ρωσία πιστεύει ότι ο βομβαρδισμός περιοχών της Συρίας, με πυρά πυροβολικού, είναι απαράδεκτος», τόνισε. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεβ δήλωσε προ ημερών ότι "μια χερσαία επέμβαση στη Συρία, ίσως οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο".

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ
Μιλώντας στην Ελληνική Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, χαρακτήρισε «πάρα πολύ επικίνδυνη εξέλιξη» την εμπλοκή του ΝΑΤΟ με περιπολίες στο Αιγαίο για το Προσφυγικό και σημείωσε πως είναι «τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν» αυτή την απόφαση. 

Τόνισε, ότι «ανοίγουν επικίνδυνοι δρόμοι για τη χώρας μας» και πως πρόκειται «για συγκυριαρχία στο Αιγαίο κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ».Πρόσθεσε ακόμα ότι το ΝΑΤΟ θέλει να αυξήσει την ναυτική του παρουσία στην περιοχή λόγω της Ρωσίας και ανέφερε ότι ο πόλεμος θα κλιμακωθεί καλώντας το λαό «σε επιφυλακή και ετοιμότητα». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου