Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

 

Όλη η αλήθεια για την αντικατάσταση Μεϊμαράκη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Για να ξέρετε τι ακριβώς έχει συμβεί με την υπόθεση αντικατάστασης Μεϊμαράκη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και επειδή έχουν γραφτεί ένα κάρο σενάρια, που επιχειρούν να κάνουν την τρίχα… τριχιά παρουσιάζουμε την εκδοχή των γεγονότων και από τις δύο πλευρές, στην πραγματική τους διάσταση.

Σε ότι έχει να κάνει λοιπόν με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πράγματι ο ίδιος παραδέχεται πως είχε ζητήσει – μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ – την αντικατάσταση του από μια σειρά Επιτροπών της Βουλής στην οποία τον είχε τοποθετήσει ο μεταβατικός Πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μια από αυτές τις Επιτροπές ήταν και αυτή των Θεσμών και Διαφάνειας, από την οποία, ο ίδιος ο Βαγγέλης Μειμαράκης, είχε ζητήσει να αντικατασταθεί – πριν “σκάσει” η υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Άρα τυπικά, δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο θέμα. Όμως ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μειμαράκης, δεν κρύβει και την πικρία του για τον τρόπο που έγινε η αιφνιδιαστική αντικατάσταση του, ενώ αφήνει να εννοηθεί μιλώντας σε συνεργάτες του, πως πρώτα αντικαταστάθηκε και μετά ενημερώθηκε από το κόμμα του.
 
Μάλιστα ο ίδιος φέρεται να λέει  “πως αισθάνεται πως τον κρέμασαν στα μανταλάκια χωρίς λόγο”, επιχειρώντας να εμπλέξουν και την πλευρά Καραμανλή Παυλόπουλου  στην υπόθεση με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Την ίδια στιγμή από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπάρχει η αίσθηση πως το θέμα, “που αποτελούσε μια συναινετική, τυπική αντικατάσταση ενός μέλους της Επιττροπής Θεσμών και Διαφάνειας”,έχει επίτηδες διογκωθεί πολιτικά και επικοινωνιακά από Μέσα Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν ως στόχο να εμφανίσουν την ΝΔ ως διχασμένο κόμμα.

Μάλιστα όπως τόνιζαν πηγές προσκείμενες στον Πρόεδρο της ΝΔ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις Κυριάκου Μητσοτάκη – Βαγγέλη  Μεϊμαράκη και ενδέχεται να υπάρξει και επικοινωνία των δύο ανδρών για να λυθεί η όποια παρεξήγηση.

Το βέβαιο πάντως είναι πως τα μαχαίρια  έχει ξαναβγεί απο τα θηκάρια στην Νέα Δημοκρατία και στο επικείμενο Συνέδριο θα γίνει το μεγάλο ξεκαθάρισμα. Εκτός βεβαίως και εάν μέχρι τότε έχει πέσει ο Τσίπρας, και η Νέα Δημοκρατία κληθεί να αναλάβει ξανά την διακυβέρνηση της χώρας.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου