Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ

 

Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει η κινητοποίηση των τουρκικών στρατευμάτων τις τελευταίες ώρες, καθώς έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες δυνάμεις κοντά στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά και στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Με αφορμή την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών. Βέβαια, μέχρι στιγμής οι ροές αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο αντί να μειώνονται, γεγονός που φανερώνει πως μάλλον κάτι άλλο ετοιμάζει ο τουρκικός στρατός. Έχουν επιστρατευτεί περισσότεροι από 22.000 άνδρες, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε μονάδες που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου, προκαλώντας έτσι έντονες ανησυχίες.

Ενώ λοιπόν αναμένεται η σύναψη της τελικής συμφωνία σήμερα στην Σμύρνη, η κίνηση αυτή φανερώνει πως η Τουρκία συνεχίζει να εκβιάζει τις καταστάσεις, καθώς επιθυμεί να φέρει ξανά στο προσκήνιο τις προκλητικές διεκδικήσεις της. Πολύ είναι άλλωστε εκείνοι που φοβούνται πως ετοιμάζεται κάποιο ύπουλο σχέδιο από την Τουρκία, το οποίο θα έχει στόχο την αύξηση των πιέσεων για την προώθηση των διεκδικήσεων.

Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης επισήμανε πως έχουν αναπτυχθεί στο Αιγαίο περισσότερα από 11 πλοία της δύναμης SNMG2. Μάλιστα, σε ετοιμότητα βρίσκεται ο στρατός και η αεροπορία, καθώς ύστερα από τις εξελίξεις είναι έτοιμοι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου