Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Η ΡΩΣΙΑ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

 

Ετοιμάζεται η Ρωσία, σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα, για σύγκρουση με την Τουρκία. Τα πρόσφατα ρωσικά δημοσιεύματα, υποστηρίζουν ότι έχουν μεταφερθεί στην Συρία, οι πύραυλοι 9K720 «Iskander-M», τους οποίους έχουν καμουφλάρει,  έτσι ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί από τα εχθρικά αεροσκάφη.  Για την πληροφορία μίλησε ο ρώσος στρατηγικός αναλυτής και εμπειρογνώμονας  του Κέντρου Ανάλυσης και Τεχνολογίας , Adrei Frolov.

«Το γεγονός είναι ότι η παρουσία των πυραυλικών συστημάτων «Iskander-M» με 500 χλμ δραστικό βεληνεκές δεν αφορά την Συρία αλλά  την  ευρύτερη περιοχή, στοχοποιώντας  κατευθείαν την Τουρκία, και συγκεκριμένα στοχεύουν τις τουρκικές αεροπορικές βάσεις . Κατ “αρχάς, πυραύλοι  τύπου cruise «Caliber» δεν υπάρχουν στην ποσότητα που θα  θέλαμε.

Από την άλλη πλευρά με κάθε ευκαιρία, η Άγκυρα προωθεί συνεχώς στο ΝΑΤΟ  την ιδέα της δημιουργίας  μιας ουδέτερης ζώνης στην Συρία. Ενώ από την πλευρά της Κριμαίας ή της  Μαύρης Θάλασσας τα πράγματα είναι «πολύπλοκα»  . Αν οι ρωσικές δυνάμεις η Συρία  θέσουν  σε επιφυλακή τους πυραύλους «Ισκαντέρ», η κατάσταση είναι πιο «εύκολη»,  πιέζοντας  ένα κουμπί  μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ο πύραυλος, «οδεύει» εκεί  όπου είναι απαραίτητο.

Υπενθυμίζω ότι τα πυραυλικά συστήματα Iskander που απεστάλησαν στην Συρία διαθέτουν  δύο πυραύλους 9M723 έκαστος», κατέληξε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου, Frolov. Για το αν έχουν μεταφερθεί οι πύραυλοι στην Συρία, μίλησε και ο βετεράνος της GRU, Υποστράτηγος ε.α.  Sergei  Kanchukov, καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ψευδείς πληροφορίες.

Πρώτον «Κατ “αρχάς, ο Ερντογάν πρέπει να αντιληφθεί  ότι η Ρωσία οφείλει  με κάποιο τρόπο να προστατεύσει την Συρία από μια ενδεχόμενη τουρκική  επίθεση.

Δεύτερον, με δεδομένη την «ανακωχή» ΗΠΑ-Ρωσίας, το ΝΑΤΟ δεν θα υποστηρίξει τον τουρκικό στρατό σε οποιαδήποτε «περιπέτεια», δήλωσε ο Kanchukov, ο οποίος τόνισε ότι οι πύραυλοι έχουν εγκατασταθεί στην Συρία. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου