Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ

 

Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, αντιμέτωπίζει νέες περιπέτειες καθώς εξετάζεται η άρση ασυλίας του από τη Βουλή για υπόθεση κακοδιαχείρισης κονδυλίων του Πανεπιστήμιου Κρήτης, για την οποία ο ίδιος και συνάδελφοί του καθηγητές αλλά και φοιτητές παραπέμφθηκαν για κακούργημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σταθάκης κατηγορείται πως κάλυψε, μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, ειδικό λογαριασμό του Πανεπιστημίου παρατύπως και χωρίς να υπάρχει ανάγκη ιδιωτική ασφάλιση και μισθοδοσία προσωπικού, που συμμετείχε σε πρόγραμμα, χρεώνοντας τον ειδικό λογαριασμό με ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ωστόσο, το 2014 ο υπουργός είχε αθωωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το αστικό κομμάτι της υπόθεσης, το οποίο όμως είναι άσχετο με το ποινικό κομμάτι. Τώρα, η εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής προς την Ολομέλεια για την άρση ασυλίας του είναι αρνητική, καθώς κατά της άρσης τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι. Υπέρ ψήφισαν η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Χρυσή Αυγή.

Παρών δήλωσαν οι ΑΝ.ΕΛ, το ΚΚΕ επιφυλάχθηκε, ενώ ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων απουσίαζε. Η εισήγηση αυτή, πάντως, είναι γνωμοδοτική και όχι δεσμευτική προς την Ολομέλεια.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου