Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

 

Στην Ειδομένη επέστρεψαν οι περίπου 1.500 πρόσφυγες που πέρασαν την, Δευτέρα, τον ορμητικό χείμαρρο κοντά στο ακριτικό χωριό Χαμηλό, προκειμένου να περάσουν στα Σκόπια και στη συνέχεια να συνεχίσουν την πορεία τους προς τη βόρεια Ευρώπη. 

Με μεγάλη απογοήτευση ο 65χρονος Νουρ Εντίν, ένας από τους πρόσφυγες αυτούς που επέστρεψε το πρωί της Τρίτης στην Ειδομένη μαζί με την κόρη και τον εγγονό του, είπε στην  κόρη του πως έπρεπε να επιχειρήσει αυτό το δύσκολο ταξίδι γιατί δεν μπορεί να ζεί πλέον μέσα στις λάσπες και θέλει να πάει με τα παιδιά του στη Γερμανία. 

«Ταλαιπωρηθήκαμε άδικα. Ήταν τελικά αδιέξοδο όλο αυτό. Μείναμε έξω στο κρύο χθες και ο πατέρας μου δεν το άντεξε όλο αυτό. Είναι πολύ άρρωστος», δήλωσε χαρακτηριστικά η κόρη του 65χρονου, ο οποίος μετακινείται με αναπηρικό καρότσι εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Για να μπορέσει να περάσει ο Νουρ Εντίν τα σύνορα, τέσσερις νεαροί πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και ο εγγονός του κουβάλησαν τον ίδιο και το αναπηρικό καρότσι παρά τα ορμητικά νερά του χειμάρρου. Ωστόσο, παρόλη την ταλαιπωρία τώρα είναι αναγκασμένοι να διαμείνουν ξανά στην Ειδομένη κάτω από αντίξοες συνθήκες, αναμένοντας τη Σύνοδο Κορυφής στις 17 Μαρτίου.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου